Tek.no

Nyhet

Sparkesykkel-giganten Bird kjøper opp konkurrenten Circ

De oransje Circ-sparkesyklene kan bli erstattet av de mindre fargerike Bird-syklene i Oslo fremover. Bird kjøper nemlig Circ for en ukjent sum.
Bird
Stein Jarle Olsen
28 Jan 2020 13:36

Bird, en av de virkelig store aktørene på elsparkesykkelutleie, kjøper konkurrenten Circ, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Circ – tidligere Flash – lanserte i Oslo i mai i fjor, og profilerte seg med mer behagelige sparkesykler og bedre byggekvalitet enn konkurrentene. Prisen var tre kroner minuttet – det dobbelte av hva Tier, som da var den billigste aktøren, tok. Senere la også de fleste av konkurrentene seg rundt dette nivået.

Måtte si opp folk

Circ har operert i totalt 43 byer i 12 land, og oppkjøpet gjør at Bird øker staben med rundt 300 ansatte, ifølge meldingen.

Circ har slitt den siste tiden, og det ble i november kjent at de hadde sagt opp rundt 10 prosent av staben. I den forbindelse sa Circ at de var i ferd med å gå over til sparkesykler med utbyttbare batterier, slik at man ikke trenger å frakte med seg syklene for å lade dem.

Slik så Flash-syklene ut da selskapet lanserte i Oslo i mai.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Lanserte ny sparkesykkel

Også Bird har gjort endringer, og trukket seg ut av en rekke byer den siste tiden. På våre trakter har den nærmeste byen de har operert i vært Stockholm.

De lanserte nylig også Bird Two, deres tredjegenerasjons elsparkesykkel. Den øker blant annet batterikapasiteten med 50 prosent sammenliknet med Bird One, har dobbel fotstøtte for å stå stabilt, luftfylte, punkteringsfrie, «selv-forseglende» hjul og ikke minst sensorer som automatisk sender varsler til operatøren om sparkesykkelen trenger service.

– For å videreføre vårt oppdrag er vi glade for å ta over Circ, som er den klare europeiske lederen. Vi liker laserfokuset de har på å behandle byer som sin nummer én-kunde og tankegangen om å prioritere lønnsomhet foran vekst, sier Bird-sjef Travis VanderZanden i meldingen.

Bird varsler for øvrig også at de har hentet inn nye 75 millioner dollar i friske penger. Pengene vil brukes til å gjøre investeringer for raske fremskritt på veien til lønnsomhet, til å øke fokuset på kjøretøyutvikling og annen forskning og å støtte opp under vekstplanene i Europa, melder selskapet.

Vi har for øvrig vært i kontakt med Circs europeiske pressekontakt vedrørende hva som skjer med driften av Circ i Norge. De lover å komme tilbake med et svar så raskt som mulig.

Les også
Tusenvis kjører ulovlig elsparkesykkel. – Ingen planer om organiserte kontroller, sier politiet
annonse

Les også