Tek.no

Nyhet

Verdens eneste «Nintendo Play Station» solgt for «bare» 360.000 dollar

Nintendo Play Station i midten, med den vanlige Super Nintendoen til venstre og PlayStation til høyre. Fotografert i Oslo 2018 da den tidligere eieren Terry Diebold var på besøk.
Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk
9 Mar 2020 08:25

– Dette er den dyreste tingen jeg noen gang har kjøpt, bortsett fra et hus, forteller en lykkelig Greg McLemore til CNN. Han vant budrunden for den unike spillkonsollen Nintendo Play Station, og endte opp med å betale 360.000 dollar – omtrent 3,4 millioner kroner.

En helt enorm sum for en et lite stykke teknologi, men likevel mindre enn mange hadde forventet da den ble lagt ut for salg tidligere i år. Den tidligere eieren, Terry Diebold, kunne nemlig fortelle Tek.no i 2018 at han hadde fått et tilbud her i Norge på én million dollar. Han «tapte» altså over seks millioner kroner ved å ikke ta tilbudet han fikk for et par år siden.

Rik kjøper

Greg McLemore som nå er eieren av den eneste Nintendo Play Station-konsollen i verden, sier den var verdt prisen:

– Den var verdt det, spesielt når jeg kombinerer den med resten av samlingen min.

McLemore er gründeren bak både Pets.com og Toys.com, og har en samling av over 800 arkademaskiner hjemme, samt en rekke småspill, magasiner og kunst. McLemore skal visst nå planlegge å sette opp alt sammen som et permanent museum, ifølge Forbes.

– Jeg vil ikke at denne maskinen bare skal bli begravet i et eller annet skap, sier McLemore.

Resultat av et strandet samarbeid

Spillkonsollen Nintendo Play Station var resultatet av at Nintendo ønsket seg CD-drev på Super Nintendo-konsollen sin på begynnelsen av 90-tallet. De hyret inn Sony til å bygge maskinen siden de allerede hadde denne teknologien. Samarbeidet gikk imidlertid i vasken, konsollen ble aldri lansert og Nintendo hadde uten å ane det skaffet seg en rival de fortsatt kjemper mot den dag i dag.

Kun 200 Nintendo Play Station-maskiner ble noen gang produsert, og eksemplaret som nå er solgt skal være det eneste som klarte å snike seg unna destrueringsorderen som ble gitt. Det skal ha avnet i Diebolts hender på grunn av en tilfeldig lagertømming på hans tidligere arbeidssted, hvor prototypen lå i en av flytteeskene.

Dette er «Nintendo Playstation»

annonse

Les også