Til hovedinnhold

Nå kan du gjenoppleve Halo i oppusset drakt

Xbox-klassikeren er sluppet for Windows med bedre grafikk og høyere bildeflyt.

Microsoft

Halo-serien og hovedpersonen «Master Chief» skal ha mesteparten av æren for at Microsoft fant sin plass i et trangt konsollmarked tidlig på 2000-tallet. I fjor kom spillet til Windows 10 som en del samlepakken «Master Chief Collection», men foreløpig har Halo: Reach vært den eneste tilgjengelige tittelen.

Nå er imidlertid utvidet med det aller første Halo-spillet fra 2001, «Halo: Combat Evolved».

Slik ser Halo ut i oppdatert drakt, mer enn 18 år etter at originalen landet på Xbox.
Microsoft

Bedre grafikk og styring

Halo bød på storslåtte miljøer og action på den originale Xbox, men 18 år senere kan det ikke sies å ha holdt seg spesielt godt. I likhet med de andre Halo-spillene i Master Chief Collection kommer imidlertid nyutgivelsen med en haug av forbedringer for alle som vil kjenne på nostalgien.

Blant annet frister PC-versjonen med ulåst bildeflyt som strekker seg langt forbi 25- FPS-begrensningen til originalen, samt 4K-oppløsning som gjør alle teksturer skarpere og mer detaljert. I tillegg er det ikke lenger noen begrensning på hvor langt ut mot horisonten kartene tegnes, og støtte for både ekstra brede PC-skjermer og skjermer med HDR-modus er også på plass.

Dessuten fristes det med spillmekaniske forbedringer som justering av synsfelt og skikkelig støtte for mus og tastatur.

Om du vil oppleve Halo i sin originale form kan du også skifte til de opprinnelige teksturene når det passer deg i løpet av spillet.

Halo 2 følger like etter

Slik så Halo: Combat Evolved ut for 18 år siden.
Microsoft

I forbindelse med lanseringen av Combat Evolved for Windows 10 fortalte Microsoft at Halo 2 også snart er klart for Master Chief-samlepakken for alle som har kjøpt den. Når den er komplett vil samlepakken inneholde alle de seks Halo-spillene som originalt ble sluppet til den originale Xbox og etterfølgeren, Xbox 360:

  • Halo: Combat Evolved
  • Halo 2
  • Halo 3
  • Halo 3: ODST (Kun kampanje-delen)
  • Halo: Reach
  • Halo 4

Selv om Microsoft omtaler spillene som en del av en samlepakke blir det mulig å kjøpe hvert av dem alene også, både via Microsoft Store og Steam. Microsoft har tidligere meldt at spillene skal slippes i kronologisk rekkefølge. Samlepakken krones dermed med Halo 4, som originalt ble sluppet tilbake i 2012. Alle spillene skal være på plass innen utgangen av 2020.

annonse