Til hovedinnhold

Priskutt for iPhone 5C

Store elkjeder skrur ned prisen eller gir kundene gavekort.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Store prisavslag på Apple-produkter er et uvanlig syn. Et lansert produkt pleier å beholde prisen det har fått frem til helt mot slutten av sin levetid. Nå skjer det derimot merkelige ting med prislappen på iPhone 5C i USA.

Mobilen er nylansert, og har blitt omtalt som en billigmodell, men selges likevel til forholdsvis høy pris. I USA har den frem til nå gått for 99 dollar, eller omtrent 600 kroner, sammen med abonnement og to års bindingstid.

Toppmodellen, iPhone 5S, selges med samme bindingstid, men til 199 dollar, eller 1200 kroner.

Les også: – Vår beste iPhone-lansering noensinne

Flere store kjeder kutter prisen

Allthingsd.com melder nå at flere av de store amerikanske elektronikkjedene gir kraftig avslag i prisen på telefonen.

Apple skal ha solgt svært godt av sine to nye iPhone-modeller i åpningshelgen, men hvilken av dem selger best? Her er iPhone 5S ved siden av forrige generasjon, iPhone 5.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Best Buy gir bort gavekort på 300 kroner til kjøpere av iPhone 5C. Det samme gjør RadioShack. Også Walmart har varslet at de skrur ned prisen, uten at vi vet nøyaktig hva den vil lande på.

At prisen går ned på et nylansert produkt kan ofte bety at etterspørselen ikke er der den bør være, men det kan også være flere grunner til at prisen på nylanserte mobiler går ned. Det er ikke uvanlig å kjøre store mengder markedsføring, inkludert ekstra lave priser, i en introduksjonsperiode for nye modeller. Best Buy kjører samme type tilbud også på ett av Samsungs flaggskip, Galaxy S4.

Godt salg – men av hvilken?

Apple har selv rapportert om svært godt salg av sine nye iPhone-modeller. De skal ha solgt ni millioner iPhone-er i løpet av helgen etter salgsstarten. Hvor stor del av kaken iPhone 5C stakk av med, er imidlertid ukjent.

Noen av de mest kritiske røstene har hevdet at iPhone 5C ikke er billig nok, og at prisforskjellen opp til toppmodellen, iPhone 5S, er for liten.

Les også: Test av iPhone 5C (Amobil.no)

Topper salgslistene hos operatørene

En nylig undersøkelse viser likevel at Apples to nye iPhone-modeller, sammen med Samsung Galaxy S4, er i topp tre-listen over mest solgte modeller hos alle de fire største operatørene i USA.

Foreløpig har imidlertid hverken Apple selv, eller noen av operatørene, gjort noe med prisene på telefonene, og flere av kampanjene er i ferd med å ta slutt.

Allthingsd peker på at overgangen til en separat, ny modell, kan gi muligheter i voksende markeder. Tidligere har Apple latt forrige generasjon iPhone være billigmodell etter lansering av en ny telefon. Det kan tenkes at iPhone 5C er bygget på en billigere måte for å gi muligheter til å senke prisene i de markedene det er nødvendig.

Les også: Proffguide for iPhone og iOS 7

(Kilde: allthingsd.com)

annonse