Til hovedinnhold

Nettbrett, PC-er eller bare «vanlige» skjermer?

Vi vet ikke hva vi skal kalle AOCs nye kreasjoner.

AOC/montasje
Torstein Norum Bugge

Det finnes uendelig mange duppeditter der ute, i varierende størrelser og formater. De senere årene har særlig såkalte hybrider blitt populære, fordi de har multifunksjonalitet andre enheter ikke har. AOCs nye skjerm-serie faller rett inn i denne kategorien – disse skjermene er nemlig mye mer enn skjermer.

En vanlig fjøl... eller?

AOCs nye skjermer har fått navnet mySmart All-In-One-serie, og er i praksis bare store LED-fjøler på 22 eller 24 tommer, avhengig av hvilken modell du kjøper. Skjermene kommer med standard HDMI- og VGA-porter, og gjør i utgangspunktet ingenting spesielt.

Hva med 22 eller 24 tommer berøringsskjerm å utfolde deg fritt på?Foto: AOC

Det er imidlertid helt til du slår dem på. Vanligvis må du ha en ekstern enhet for å bruke en skjerm fordi skjermen i praksis bare er en pikselplate uten maskinvare, men i dette tilfellet har AOC plassert Android 4.1 Ice Cream Sandwich under skallene og gjort skjermene berøringsfølsomme. Dette gjør at de kan brukes både som uavhengige Android-PC-er eller til å vise innhold fra andre maskiner. Slik funksjonalitet er det få andre skjermer som har.

Visker ut grensene

AOCs gigafjøler er et godt eksempel på at grensene etterhvert begynner å viskes ut mellom de mer «tradisjonelle» formatene. Skjermen kan jo sees på som en selvstendig PC, og om du er riktig sterk og klar for en utfordring kan du til og med slippe unna med å si at skjermene er nettbrett.

Skjermen kan slås ut i flere posisjoner med støtten bak.Foto: AOC

Å kalle dette nettbrett er imidlertid kanskje å strekke det vel langt. Skjermene veier nemlig begge omtrent 5 kilo, noe som er i tyngste laget om du bare skal ha med deg et portabelt internett-vindu. Det er nok uansett en gladnyhet å høre at det finnes en utslagsbar støtte bak på skjermen, og at denne kan stilles i forskjellige posisjoner.

For øvrig har skjermene IPS-teknologi og en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Systemet holdes i gang av en firekjerners Nvidia T33-prosessor klokket til 1,6 GHz, og 8GB lagrinsplass skal ta vare på bildene, musikken og programmene dine. Dette kan imidlertid utvides med minnekort. Foran på skjermen sitter også et 720p-kamera, på sidene sitter fire USB-porter og du får også to stereohøyttalere.

Skjermer kan være unike på mange forskjellige måter:
Disse skjermene fra LG er veldig, veldig brede! »

(Kilde: CNET)

annonse