Til hovedinnhold
NyhetLenovo lanserer to nettbrett

Lenovo lanserer nettbrettene IdeaPad K1 og ThinkPad Tablet

Kommer med 10,1 tommer, Android 3.1 og tokjerneprosessor.

Nok et stort PC-merke hiver seg på nettbrettbølgen. Lenovo lanserer ikke bare ett, men to nettbrett med fokus på hvert sitt marked. Først ut er IdeaPad K1 som er laget for privatbrukerne, mens ThinkPad Tablet som kommer senere i år på er myntet på bedriftmarkedet.

De stiller begge med en Nvidia Tegra 2 tokjerneprosessor på 1 GHz, Android Honeycomb 3.1, en 10,1 tommers skjerm med 1200 x 800 oppløsning og 1 GB RAM for å nevne noe.

Masse apps

IdeaPad K1 kommer også med hele 40 forhåndsinstallerte applikasjoner samt at du kan laste ned nye programmer fra både Android Market og Lenovos egen App Shop. I tillegg får du med et fem megapiksleres kamera på baksiden og et to megapikslers kamera på forsiden av nettbrettet.

Når det kommer til lagringskapasitet har IdeaPad K1 hele 32 GB med lagringskapasitet, noe som skal holde en god stund. Nettbrettet har også utganger for mini-HDMI og microUSB.

Sikkerhet i fokus

ThinkPad Tablet stiller med skjermglass av typen Gorilla Glass som er kjent for å være svært slitesterkt og veldig motstandsdyktig mot riper. Det er også lagt mye arbeid i sikkerhet i dette nettbrettet. Du får nemlig med innebygd datakryptering, tyverisikring og fjernlåsing. ThinkPad stiller også med utganger for SD-kort, mini-HDMI og USB.

IdeaPad K1 kan allerede bestilles og har en startpris på rundt 2 800 kroner. ThinkPad Tablet på sin side forventes å komme her til lands i september og skal ha en startpris på crika 3 100 kroner, men hvis du velger den heftigste versjonen nærmer prisen seg fort nesten 6 000 kroner.

(Kilde: lenovo.com, androinica.com)

annonse