Tek.no

Nyhet Sonys nye gromglass

Sony DT 16-50 mm F2.8 SSM

Ny standardzoom for entusiastene.

25 Aug 2011 10:38
annonse

Sammen med SLT Alpha A77 lanserte Sony i går også en normalzoom som står i stil med superkameraet, men bilder og spesifikasjoner fikk vi først i dag, og da viderebringer vi selvsagt det til våre kjære lesere så raskt som overhodet mulig.

Som det fleste har fått med seg er det snakk om en lyssterk standardzoom, med brennvidde 16-50 mm, noe som på et APS-C-kamera (som objektivet jo er beregnet for) vil tilsvare synsvinkelen man får på et 24-75 mm objektiv påmontert et fullformatkamera. Største blender er f/2.8 gjennom hele området, og minste er f/22. Med en nærgrense på 30 cm kan objektivet tilby maksimalt 0,2x forstørrelse av motivet.

Det nye objektivet har en USM-type fokusmotor som skal være både rask og stillegående. Det er ikke bildestabilisator innebygget i objektivet, siden Sony baserer seg på å ha denslags i kameraet, men det nye objektivet er likevel ikke noen smågutt. Vekten er heftige 577 gram.

Vi fikk leke litt med en preproduksjonsmodell på pressekonferansen i går, og kan på basis av det si at objektivet føltes som en ganske solid og godt sammenskrudd klump. Andre ting kan vi ikke konkludere noe om, men vår første tanke var at det så ut til å være mye objektiv for pengene. Dette må det imidlertid tester til for å si sikkert.

annonse

Som vi skrev i går vil objektivet til å begynne med kun leveres sammen med A77, men vil sannsynligvis være mulig å kjøpe separat en gang til neste år. Veiledende pris for objektivet et kr 5300,- men sammen med et A77 kamerahus vil prisen bli totalt kr 15 300,-.

annonse

Les også