Tek.no

Nyhet

Kutter i enorme mobilregninger

Marius Røstad
23 Aug 2007 09:06

Forrige uke kunne vi fortelle at den amerikanske telegiganten sendte ut enorme regninger til sine Iphone-kunder. Fakturaene kom komplett med oversikt over alle samtaler, datatrafikk og tekstmeldinger for hele måneden. Dette førte til at noen kunder endte opp med regninger på over 300 sider. Ikke akkurat god klimapolitikk.

Les også:
- 300 siders mobilregning
- Denne mobilregningen vil du ikke ha
- Fikk sparken etter 38.000 SMS på én måned
Endrer rutineneEtter å ha fått massiv kritikk fra både miljøforkjempere og egne kunder har selskapet valgt å endre sine rutiner. Heretter vil kundene kun få oversendt en totaloversikt, med muligheten til å se detaljene ved å gå inn på nettsidene til selskapet. De som vil ha det kan også få den totale regning på papir, men det er i hvert fall ikke standard lenger.
- Vi forenkler regningen din, ved å fjerne den detaljerte oversikten. For full oversikt kan du gå inn på att.com/mywireless. Trenger du fremdeles en detaljert papirfaktura, ring 611, skrev selskapet i en tekstmelding til sine kunder i går, onsdag.
Kanskje ikke så rart at det ble endret. Ytterst få trenger en slik oversikt som det AT&T sendte ut. For å illustrere: Det er ikke uvanlig at mobilen sjekker e-post hvert femtende minutt, hele døgnet gjennom, én hel måned. Da er det hele tre tusen oppføringer på regningen, og det før samtaler og tekstmeldinger har blitt lagt til.

annonse

Les også