Onkyo lanserer 9.2-receiver

Onkyo har annonsert verdens første receiver med lydformatet DTS Neo:X – som kan gi støtte til 11.1-systemer. TX-NR1009 er navnet på det nye produktet og gir støtte for lydkanaler i 9.2-format.

Dette forholdsvis store antallet med høyttalere skal gi en mer livaktig opplevelse av lydrommet til film og musikk, og det blir også kalt "3D-lyd," noe som blant annet signaliserer at formatet kan komme til å bli brukt mer aktivt innen stereoskopiske filmer.

Alt er på plass

TX-NR1009 er en oppgradering av fjorårets TX-NR1008 og er sertifisert med kvalitetsstempelet THX Select2 Plus. Av andre egenskaper finner vi nettverksmuligheter, Marvell Qdeo- og IDTs HQV Vida-videooppskalering, samt Audysseys auditive korreksjonsteknologi MultEQ XT.

Receiveren støtter MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, OggVorbis, AAC og LPCM, og kommer utstyrt med en dokk til iPhone/iPod. Forsterkeren har 135 watt per kanal som kjører på en TI Burr-Brown 192 kHz/24-bit DAC.

Pris og tilgjengelighet

TX-NR1009 skal bli tilgjengelig fra og med juni, og veiledende pris på det amerikanske markedet er 1400 dollar, eller rundt 7500 kroner. Prisen i Norge kommer til å bli en del høyere enn dette.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Harman Kardon annonserer nye receivere
Les også
Onkyo gir ut ny Spotify-receiver
Les også
Onkyo med nye herligheter
Les også
Onkyo slipper nettverksreceiver
Les også
Nytt format lover 11.1-lyd
annonse