Til hovedinnhold

Nå kan du koble iPhone til flatskjemen

I forbindelse med Apples lansering av iPad 2, annonserte selskapet også en HDMI-adapter som gjør det mulig å koble iPhone, iPad og iPod til HDTV-en. Produktet heter Digital AV Adapter og det vil være første gang man kan koble Apples enheter til en flatskjerm på denne måten.

Digital AV Adapter er egentlig tilbehør til iPad 2, men skal også virke med den originale iPaden – i tillegg til nevnte iPhone- og iPod-enheter. Man kan med andre ord se innholdet på de små Apple-produktene på større flatskjermer eller via projektorer.

Filmavspilling i 720p

Adapteren er rettet mot det private såvel som det forretningsmessige markedet – man kan se film og annet innhold på HDTV-en eller for eksempel føre en presentasjon på et bedriftsmøte via innhold på iPaden. En separat HDMI-kabel er påkrevd for å koble iOS-enheter til ønsket HDMI-inngang.

iPad 2 støtter visning i Full HD 1080p, men filmavspilling er begrenset til maksimalt 720p. Andre iOS-enheter som iPhone 4, iPod Touch og den første iPaden støtter alle maksimal oppløsning på 720p med den nye adapteren.

Apples Digital AV Adapter har en pris på 39 dollar i USA – cirka 220 kroner – og er ventet å bli sluppet sammen med iPad 2 i løpet av 2. kvartal 2011.

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse