Tek.no

Nyhet

Hobbiten blir høyteknologisk

18 Apr 2011 14:55

Hobbiten er en film mange har store forventninger til, og prosjektet har hatt en mildt sagt treg start. Innspillingen har imidlertid omsider nylig startet, og nå foreligger det flere tekniske detaljer om høybudsjettsproduksjonen.

Den siste nyheten er at regissør Peter Jackson har bestemt seg for å spille inn filmen i dobbelt så høy bildefrekvens som vanlig filmformat, altså 48 bilder per sekund. Dette skal ifølge Jackson gi et mye klarere bilde i scener med mange og raske bevegelser.

Bedre filmopplevelse

Jackson har fått støtte av studioet Warner Brothers til å filme med denne teknikken til tross for at ingen vanlige spillefilmer med så høy bildefrekvens er blitt laget tidligere, og selv har har stor tro på løsningen.

– Jeg er helt sikker på at vi beveger oss i retning av å begynne å lage filmer med høyere bildefrekvens, sa Jackson, og mener filmopplevelsen blir mye mer livaktig og komfortabel på denne måten.

Filmkollega og Avatar-regissør James Cameron deler Jacksons begeistring og skal spille inn den neste delen i Avatar-eposet med hele 60 bilder i sekundet.

Fra før av er det kjent at Hobbiten også skal spilles inn i 3D med hele 30 spesialutviklede kameraer kalt EPIC, som er i stand til en ultra-HD-oppløsning på 5120x2700 og en frekvens på hele 120 bilder per sekund. Det er uvisst om Hobbiten skal spilles inn i denne høye oppløsningen.

Hobbiten spilles inn i to deler, hvorav den første har premiere i desember 2012.

(Kilde: Techradar)

Les også
Johnny Depp kan ikke se film i 3D
Les også
Skal lage film av egne spill
Les også
– 3D-film vil ta helt over
Les også
Fant opp ny måte å filme i 3D
Les også
Gammel Star Wars-film kommer i 3D
annonse

Les også