Til hovedinnhold

Her er Viasats nye opptaker

Lange mørke høst- og vinterkvelder begynner for alvor å nærme seg. For mange sportsinteresserte betyr det fotballkamper fra utlandske ligaer omtrent daglig, mens for andre kan resultere i flere filmer og TV-serier. Med den digitale TV-hverdagen tilgjengelig, gir det deg mulighet til enkelt å ta opp programmer eller filmer du måtte gå glipp av.
Med en digital opptaksdekoder kan du enkelt gjøre opptak av både film og serier, og ikke minst leie deg en film. Viasat kommer med en ny modell, som både er mindre og kraftigere enn opptakeren som finnes i dag. Vi har sett nærmere på den nye boksen og andre nye tjenester fra selskapet.

Nye PVR
Den nye modellen, er som den foregående modellen, også produsert av Pace. Sånn umiddelbart er det opplagt at størrelsen er en av nyhetene, da den er blitt en del nettere, både i bredde og dybde. Når vi tar en titt bakpå den nye boksen, ser vi at S-video er blitt erstattet med en digital koaksial lydutgang. Videre er strøminntaket blitt endret til tolv volt, slik at du har mulighet til å benytte denne på for eksempel hytta med solcelleanlegg. Strømtrekket er oppgitt til under 30 watt maksimalt.

Av andre forbedringer har denne modellen fått en oppgradert HDMI-utgang, vel den er fortsatt 1.1, men sender nå også 5.1 surround via HDMI. Harddiskstørrelsen har også blitt noe større, og har en kapasitet på 320 GB, kontra den nåværendes 250 GB.

Den nye modellen er lik i bruk som den nåværende, og benytter samme programvare. Fjernkontrollen er også uendret, slik at du vil kjenne deg igjen dersom du oppgraderer til den nye boksen. For nye brukere er fjernkontrollen oversiktlig, nokså stor og har godt merkede knapper. Rent hardwaremessig skal disse modellene være på papiret like, men vi syns fortsatt den nye modellen virker noe kjappere i responsen. Det er foreløpig ikke satte en konkret dato for når denne når handelen, men Viasat regner med at den vil være på plass i løpet av vinterhalvåret.Trådløs
For begge modeller gjelder det å ha internettilgang for å kunne benytte alle tjenestene. Ønsker du eksempelvis å leie deg en film, må du ha internett tilkoblet dekoderen for å kunne laste ned filmen. Hastigheten bestemmer hvor kjapt filmen du har leid starter å vises.
- Du kan benytte deg av filmeleie om du har en nettlinje på to megabit, men bør ha over fire og en halv dersom du ønsker å se filmen instant. Du kan også se filmer med HD-kvalitet, og dersom du vil slippe å vente på at filmen er nedlastet nok til å begynne å vises, må du ha over ti megabits hastighet på din internettlinje, forteller Øystein Hygen Christensen til Teknofil.
Selskapet har siden tidlig i sommer kommet med en trådløs løsning, som gir deg mulighet til å slippe den lange internettledningen gjennom stua. De to trådløse overføringene er enkle å montere, og er på forhånd ferdig programmert. Disse koster 695 kroner, men kan bli din dersom du er eksisterende kunde for 495 kroner.Catch up
Fredag forrige uke kom Viasat med en ny tjeneste, som sikrer deg mot å gå glipp av noen episoder i en serie du følger med på. Foreløpig gjelder dette materiell som blir sendt på TV 3 og Viasat 4. Nå blir nemlig utvalgte serier og programmer som blir sendt på de respektive kanalene lagt ut på VOD i etterkant. Slik at om du ikke fikk sett eller glemte å ta opp en episode, kan gå inn på din dekoder og se den dagen etter, eller noen uker senere.
Det varierer hvor lenge episodene blir liggende, og dette styres av hvilke rettigheter som foreligger for de forskjellige seriene. Egenproduksjoner blir liggende opptil en hel måned, slik at du har god tid til å få med deg det du gikk glipp av.
- Det varierer hvor lenge ting blir liggende tilgjengelig, men eksempelvis egenproduksjoner som for eksempel Robinson vil bli liggende opptil en måned. Denne tjenesten koster ikke noe ekstra, og er tilgjengelig for alle som har TV 3 eller Viasat 4, avslutter Christensen.

Mer om
annonse