Tek.no

Nyhet

Mobilen for deg som er 55+

2 Mai 2011 18:56Først publisert 26 Sept 2007 10:04
annonse

De fleste moderne mobiltelefoner har skjermer med så høy oppløsning at du kan laste inn enorme mengder tekst og annen informasjon på dem. Problemet er at selv om bokstavene er både klare og skarpe, er det ikke alle som klarer å lese dem når de blir for små. Dagens mobiltelefoner blir nesten håpløse å betjene dersom man lider av en eller annen synsforstyrrelse.

Det har den østerrikske produsenten Emporia tatt konsekvensen av og de har produsert to mobiler for eldre mennesker. Nå har Emporia Life, som vi har skrevet om tidligere, også kommet til Norge.

Les også:

- Mobilen for de godt voksne
- Mobilen med syv knapper
- Her er pensjonistmobilene

Emporia Life

Mobilen har en monokromatisk skjerm som kun viser svart tekst på oransje baklys. Skjermen er på 2,7 tommer og oppløsningen er 128 x 160 punkter. Selve skyvemobilen måler 11,2 x 5,5 x 2,6 centimeter og veier 155 gram.

annonse

Taletiden varer bare i 3 timer, men mobilen skal faktisk kunne bruke vanlige AAA-batterier.

Telefonboken har en smart vri, da den kan oppdateres med innsendte SMS. Familemedlemmer og venner kan dermed enkelt oppdatere sine egne nummer.

Mobilen skal i tillegg kunne by på både ekstra kraftig vibrering og ekstra høy ringelyd. Dette er imidlertid valgfritt.

Bak på telefonen er det innfelt en stor, rød nødknapp med et hjerte på som ringer opp opptil fem forhåndsvalgte numre. Du kan selv velge i hvilken rekkefølge telefonnumrene skal ligge lagret.

- Du kan for eksempel først legge inn barna dine og så nødnummer. Dersom den første på listen ikke svarer, er opptatt eller du blir koblet til telefonsvareren, vil den automatisk ringe opp neste på listen, forklarer Andreas Larsson, gründer av importøren Seniofon.

Et sterkt marked

Bak utviklingen av Emporia ligger undersøkelser som viser hva dagens mobiltelefoner mangler når det gjelder til brukervennlighet for denne gruppen. Med eldrebølgen vil behovet for slike modeller også vokse
I Sverige har Emporia Life solgt godt, om vi skal tro selskapets eksportansvarlige, Reinhard Handlgruber. Nå har den altså kommet til Norge.
Mobilen leveres eksklusivt av Tello i Norge og kan kjøpes via internettsidene til selskapet eller hos deres ulike samarbeidspartnere. Prisen for seniormobilen ligger på 2 485 kroner.

annonse