Til hovedinnhold

Apple saksøker HTC

Det stormer i Cupertino om dagen, og søksmålene i alle himmelretninger stabler seg opp for elektronikkjempen Apple. Etter offentlige krangler med både Nokia og Kodak er det duket for mer patentmoro når Apple nå anklager HTC for blant annet å ha stukket av med låseklossen fra Iphone.

For det meste programvarepatenter

Ettersom flere av patentene det dreier seg om har med rene funksjoner i operativsystemet å gjøre virker det sikkert at HTC ikke er eneste mottaker av dette søksmålet, men også Android som kjøres av mange av telefonene Apple nevner i søksmålet.

Enhetene det dreier seg om er Nexus One, Touch Pro, Touch Diamond, Touch Pro2, Tilt II, Pure, Imagio, Dream / G1, myTouch 3G, Hero, HD2, og Droid Eris. Flere av disse er ikke tilgjengelige her på berget.

Kun et av patentene rammer Windows-mobiler

Selv om det er relativt jevn spredning mellom Android og Windows Mobile i dette utvalget, er det kun et enkelt av patentene i søksmålet som retter seg mot modellene med Windows Mobile. Det samme patentet figurerer også i den pågående feiden Apple har med Nokia. Patentet det er snakk om er relatert til styring og programmeringsgrensesnitt opp mot digitale signalbehandlere (DSP), altså for eksempel lydkretsen i en telefon.

På grunn av det tunge fokuset på funksjoner i Googles operativsystem Android kan det fort tenkes at dette kun er en innledende runde i en vesentlig større og tyngre rettsrunde mellom aktørene.

Misfornøyd med Google

På et allmøte i etterkant av Ipad-lanseringen gjorde Steve Jobs det ugjenkallelig klart hva han mente om Google. Apples sterke mann uttrykte at han var snurt over at Google hadde tatt seg inn på Apples markedsområder ved å begynne å lage telefoner. Han gjorde også klart at han ikke hadde særlig tro på Googles mangeårige mantra "Don't be evil", eller direkte oversatt; ikke vær ond.

Nylige omtaler av Apple-søksmål:

Nokia saksøker Apple

Apple og Nokia krangler videre

Bikkjeslagsmålet fortsetter

Kodak saksøker Apple

(Kilder: Engadget: patentoversikt, nyhetssak)

annonse