Tek.no

Nyhet

Gir bort 800 millioner kroner i Bitcoin

Investor var tidlig ute med å investere i valutaen og ble steinrik.

Colourbox/27548272
19 Des 2017 08:35

Bitcoin-verdien har vært en berg-og-dalbane, men siden oppstarten av valutaen er det ingen tvil om at den samlede verdioppgangen har vært massiv. Det betyr at mange av tidlige investorene nå har blitt ufattelig rike, og en av dem har tjent så mye penger på Bitcoin at han nå gir bort et enormt beløp, melder Bitcoin News.

En anonym investor som skal ha vært med på toget siden begynnelsen donerer nemlig nå intet mindre enn 5057 Bitcoin til veldedige formål. Med dagens kurs tilsvarer dette rett under 800 millioner norske kroner.

Opprettet eget fond

The Pineapple Fund gir bort enorme mengder Bitcoin-verdier til veldedige formål. Bilde: Skjermdump

Investoren har satt opp den generøse donasjonen som et fond med en egen hjemmeside, The Pineapple Fund, hvor det informeres om hvilke veldedige organisasjoner som skal motta donasjonene og hvor mye de ulike mottakerne tildeles.

Det er også oppgitt kvitteringer for de foreløpige donasjonene, noe som bør være et greit tegn på at dette faktisk er reellt.

Vi vet ennå ikke så mye om den mystiske investoren, men i en egen spørsmål-og-svar-seksjon på hjemmesiden opplyses det at den digre formuen kommer av at vedkommende var tidlig ute med å spå valutaens fremgang.

– På et tidspunkt i Bitcoins tidlige dager innså jeg at desentraliserte penger var lovende og bestemte meg for å grave, kjøpe og handle meg til noen magiske Internett-polletter. Den enorme avkastningen over mange år som overgikk alle forventninger har ført til en mengde som langt overstiger hva jeg kan bruke, heter det på hjemmesiden til The Pineapple Fund.

Ifølge investoren skal The Pineapple Fund i dag ha en høyere verdi enn hele den samlede markedsverdien som Bitcoin hadde på det tidspunktet vedkommende startet investeringene. I dag er den samlede markedsverdien på Bitcoin imidlertid på saftige 315 milliarder dollar, eller 2,6 billioner norske kroner, ifølge CoinMarketCap.

Interessert i å kjøpe Bitcoin? Følg instruksene i videoen under:

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Slik får du din første bitcoin

Les også
Tyver stjal maskiner brukt til kryptograving for over 15,5 millioner kroner
Les også
Hackere stjal Bitcoin for 645 millioner kroner
Les også
Bitcoin-gravingen bruker mer strøm enn mesteparten av verdens land
Les også
Nå er én Bitcoin verdt over 80 000 kroner
annonse

Les også