Til hovedinnhold

Nå skal det også lukte smart hjemme

«Hei Alexa, jeg har nettopp vært på do...»

LAS VEGAS (Tek.no): Lysene, kjøleskapet, røykvarsleren, kaffemaskinen og selv varmeovnen: Alt er blitt smart i disse dager.

Noe du så langt ikke har vært i stand til å styre med telefonen er hvordan det lukter hjemme. Det har selskapet Moodo gjort noe med. Her på CES-messen i Las Vegas viser de frem produktet med samme navn.

Duftblander

Enkelte av Moodo-duftene har litt diffuse navn. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Moodo er en liten boks utstyrt med fire små duftkapsler som kan blandes for å få hjemmet ditt til å lukte akkurat slik du vil.

Systemet har 20 ulike dufter å velge blant, med navn som Sandalwood Mahara, Midnight Thrill og Grandma Vanilla, og én Moodo kan dekke et område på opptil 55 kvadratmeter.

De 20 typene med duftkapsler er gruppert i seks grupper med fire i hver, med lukter som skal passe godt sammen. Hver kapsel skal vare i 60 dager med bruk i én time hver dag, gitt at du har viften på høyeste innstilling.

Moodo-luktene kommer i sett med fire som skal passe sammen. Bilde: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Stemmestyring

Systemet kan stemmestyres, men foreløpig kun ved hjelp av Amazon Alexa, som teknisk sett ikke er tilgjengelig i Norge. Apple HomeKit- og Google Home-støtte er er også på vei.

Vi fikk systemet demonstrert på messen, selv om en stand på en messe vanskelig kan gjøre et slikt produkt rettferdighet. Likevel var det en tydelig eim av behagelig og frisk sitrus rundt Moodo, og bemanningen på standen sa også at systemet var skrudd ned fra maksimum for å ikke overdøve de øvrige utstillerne.

Moodo koster 199 euro (snaue 2000 kroner), eventuelt 219 euro i en versjon med innebygget batteri, men du må også ut med frakt og sannsynligvis moms og tollbehandlingsgebyr. Da får du med tre sett med fire duftkapsler i hver.

Ett sett med fire kapsler koster 30 euro (snaut 300 kroner).

Les alle våre saker fra CES-messen >>

Les også
Nye Nespresso-maskiner roterer kaffen din
annonse