Tek.no

Nyhet

Varsler om «stalkere» som tar bilde av historien din

Instagram vil angi deg om du tar skjermbilde av noens «historie».

Skjermdump, Instagram
Anders Brattensborg Smedsrud

Det er en kjent sak at Snapchat sladrer på deg dersom du tar bilde eller video av noens Story-oppdatering. Nå rapporteres det fra flere brukere at Instagram tester ut et lignende system for alt som legges ut i offentlige historier på tjenesten.

Foreløpig er ikke den nye sladrehank-funksjonen rullet ut til alle, men til Techcrunch har Instagram bekreftet at de gjennomfører tester på flere brukere. Trolig for å se hvordan folk reagerer på nyheten før den rulles ut til samtlige 800 millioner Instagram-brukere. Eventuelt settes den på hold dersom den ikke faller i god jord eller fører til færre interaksjoner.

Avsløres av ikon ved navnet

De som har fått den nye funksjonen forteller at en melding nå spretter opp på skjermen deres første gang de tar en skjermdump av noens historie. Meldingen forteller at den som eier historien vil kunne se at du har tatt en skjermdump eller et skjermopptak neste gang du gjør det.

Ingen får beskjed direkte om at du har foreviget historien deres, men et nytt ikon ved siden av navnet ditt i «sett av»-listen vil avsløre deg.

📖🤫 (@readbyher) | Twitter

Ingen kan se hvor mange ganger du ser på innholdet andre sender deg, være seg privat eller gjennom den offentlige historien deres.

OBS: Merk at Instagram allerede i dag fanger opp og varsler brukere direkte dersom du tar skjermdump av det de sender deg gjennom private meldinger.

Flere smutthull

Som The Verge påpeker finnes det likevel fortsatt en mulighet til å fange andres historier uten å bli fersket, for eksempel ved å bytte over til «Flymodus» før du tar skjermdumpen, eller ved å besøke Instagram gjennom nettleseren.

Derfor har Snapchat blitt ny den siste tiden:
– Brukerne var misfornøyde »

(Kilde: The Verge)

Les også
Instagram fjerner sine største irritasjonsmomenter
Les også
Skjermopptaket i iOS 11 kan ta opp videosamtaler uten at mottakeren er klar over det
Les også
For ti år siden ble «hashtaggen» født
Les også
Instagram soper inn nye brukere som aldri før
Les også
Nå skal Instagram begynne å sensurere bildene dine
annonse

Les også