Til hovedinnhold

Pølsefest i Sør-Korea

Koreanere i flittig pølsebruk.

Pølsene fra CJ Corporation går unna som varmt hvetebrød i Sør-Korea om dagen. Man kunne tenkt seg at det var på grunn av den gode smaken, eller hyppig tilberedning av koreansk pølsegryte.

Forklaringen er en smule merkeligere enn som så. På grunn av en lengre kuldeperiode har så godt som hele Sør-Korea trukket i hansker og vinterklær. Dette byr på et åpenbart problem for den teknoglade befolkningen som ikke ønsker å ta av seg hanskene i mange minusgrader.

Trykkskjermproblemer

Kapasative skjermer er følsomme for berøring av fingre. Å bruke en tradisjonell pekepenn på slike skjermer vil ikke fremkalle noen reaksjon. Dette har med egenskapene menneskelige fingre har når man sender strøm gjennom dem.

Dermed har koreanerne så langt måttet velge mellom å fryse på fingrene eller å legge fra seg trykkskjermmobilen. Dette er åpenbart et tilnærmet umulig valg å ta, og de har nå funnet en løsning.

Pølsene fra selskapet har rett og slett de samme egenskapene i møte med elektrisitet som menneskefingre, og fungerer derfor på såvel Iphone som andre mobiler med kapasative skjermer.

Det er mulig å kjøpe pekepenner som fungerer på kapasative skjermer, men en snackpølse er jo langt billigere. Vi vet hva vi hadde valgt...

(Kilde: kottke.org)

annonse