Til hovedinnhold

Lian Li viser frem godsakene

Hardware/Hannover: Lian Li har i all den tid de har eksistert, ene og alene produsert kabinetter av aluminium. Design har alltid stått i fokus, og hvert år på CeBIT har de gjerne hatt en rekke nye modeller å vise frem.

I år var det ikke mindre enn 16 nye kabinetter taiwaneserne kunne vise frem. Mange var prototyper som skal settes i masseproduksjon om et par måneder, mens enkelte andre allerede var i salg. I denne artikkelen har vi samlet et lite knippe av de nye lanseringene.

Tradisjonen fortsetter

Hvert år slipper Lian Li et virkelig unikt kabinett. For et par år siden slapp de et kamskjellformet kabinett, som hadde plass til det meste. I fjor så vi på en liten ITX-edderkopp, og i år er det en mindre versjon av 2009-modellen det er snakk om.

Det er kabinettet Cowry vi snakker om, eller PC-U6 om du vil. Det er et kabinett med helt klare trekk mot et sneglehus, og det er bygget rundt en M-ATX-platform. Kabinettet kommer videre med tre 3,5" brønner, og to av 2,5"-typen.

Videre er det plass til én optisk enhet, sammen med to 120 mm brede vifter. USB 3.0 er også på plass i front, sammen med eSATA. De totale dimensjonene, fra ytterkant til ytterkant, er 219 x 412 x 500 mm.

Om kabinettet vil komme til Norge var Lian Li foreløpig ikke helt sikre på. Om det i så fall gjør det dukker det trolig ikke opp før til sommeren, og prisen vil fastsettes da.

Mellomstort med mye plass

For de som ønsker noe litt mer stilrent kan det mellomstore tårnkabinettet PC-85 være verd en kikk. Her har du et helt enkelt design på et kabinett av børstet aluminium, med tre 5,25" brønner i front.

På innsiden er det videre plass til tre 3,5"-enheter og to plasser for enheter på 2,5". Kabinettet har plass til ATX-hovedkort, og det kommer med hele 8 ekspansjonsporter. Føler du for å stappe kabinettet fullt med kvasse komponenter, er det blant annet hele 39 cm til rådighet for skjermkortet.

Kabinettet går snart inn i masseproduksjon, og Lian Li forventer at de offentliggjør prisen i tiden rundt Computex, altså starten av juni.

Stort stuekos

Er du ute etter et desktopkabinett som er så rent i designen at du gjerne kan sette det i stuen, fant vi faktisk bare ett blant alle nylanseringene. Det heter PC-C60, og kommer med to eksterne 5,25"-brønner. På innsiden har du plass til hele seks 3,5", der samtlige kan konverteres til 2,5" om du selv ønsker.

Mye av det vi ser på innsiden av kabinettet er modulært, du kan flytte rundt på alt som henger "i taket" for å gjøre plass til eventuelle kjøleløsninger. Hovedkortet svelger lett ATX-hovedkort, sammen med større skjermkort. Vifteplasser er det mange av, og de du ikke bruker dekkes ganske lekkert til med egne plastplater fra innsiden.

Flere av de virkelig svære

Flaggskipene var det flere av, deriblant PC-P80N. Dette er en oppdatert versjon av PC-P80, og er sort både på innsiden og utsiden. De lysende viftene er valgfritt, men velger du vekk disse forsvinner også sidevinduet.

Hovedforskjellen ved designet er luftekanalene på toppen, som nå strekker seg hele veien. USB 3.0 er også på plass, strømforsyningen er flyttet til bunn. Det er også på plass et par nye løsninger som gjør at du ikke trenger verktøy for å sette sammen maskinen.

I front kan du utnytte tre 5,25" brønner, og på innsiden er det hele ti 3,5"-enheter, samt to av 2,5"-typen. Kabinettet svelger de største hovedkortene på markedet, alt fra M-ATX til HPTX er støttet. Sistnevnte betyr også at det er hele 11 ekspansjonsplasser tilgjengelig!

Kabinettet går i følge Lian Li straks inn i masseproduksjon, og både pris og tilgjengelighet blir offentliggjort i starten av Juni, under Computex.

Lian Lis store kronjuvel i år blir kabinettet PC-V2210. Her snakker vi om et massivt tårn av aluminium, som best av alt er støydempet. Vi vil komme tilbake med en egen sniktitt basert på intrykkene vi fikk her på CeBIT neste uke!

Vi er på Facebook!
annonse