Tåler store dyp og høye fall

Et firma ved navn SeaLife har lansert et kompaktkamera som er hakket mer vanntett enn de fleste konkurrenter. Hele 40 meters dyp skal det tåle før det begynner å frykte for sitt liv. Det er også maksdybden for vanlig sportsdykking uten spesialblandet pustegass, så vi skulle tro det holder for de fleste. Det er også slagfast og skal tåle fall fra opptil 2 meters høyde.

Det er imidlertid ikke det området vi er bekymret for, men kameraet for øvrig. Mange av spesifikasjonene bærer preg av å være litt gammeldagse, men samtidig trenger ikke det nødvendigvis å være negativt. Det kan også ha seg slik at de med vilje benytter seg av velprøvd og optimalisert teknologi og dermed utnytter den godt.

Kameraet kan stille med en skjerm på 2,4" (6,1 cm), mens kameraets stillbildeoppløsning er 9 megapiksler. På videofronten klarer det 640 x 480 på 30 bilder per sekund. Objektivet er fast, med blender f/3.0 og en brennvidde som tilsvarer 45 mm ved fullformat. Under vann kan dette vise seg å bli for trangt for mange brukere, så vi skulle gjerne visst hvilke tanker som lå bak dette valget. På den annen side er SeaLife Mini II heller ikke utstyrt med noe så fundamentalt som autofokus, men baserer seg i stedet på såkalt "fixed focus".

Kameraet bruker to AAA-batterier og klarer på ett sett alkaliske batterier ca 100 bilder. Av minne har det 28 MB innebygget, men støtter også SD- og SDHC-kort opptil 8 GB.

Prisen blir ca $260 i USA, men om det blir tilgjengelig her til lands er ennå uvisst. Mer info finner du hos produsenten.

Les også: Guide: Akam tar seg vann over hodet

Les også: Tøffinger fra Pentax

Les også: Tøff Pentax for tøff bruk

annonse