Nyhet

Smartere Start-meny

Vi har tidligere skrevet litt om hurtigtastenes fortreffelighet, så det kommer vel ikke som noen direkte overraskelse at vi liker å gjøre mye med et par kjappe tastetrykk. Herunder kommer Windows' Start-meny, som ikke bare dukker opp når vi trykker Windows-tasten, men er da også straks klar for å ta i mot kommandoer eller uttrykk å søke på.
Siden det å fyre opp denne Start-menyen er gjort med et enkelt tastetrykk er det ikke rart noen har ønsket seg litt ekstra funksjonalitet til denne, og i den anledning tipser vi deg nå om Start++. Dette programmet er å betrakte som en slags utvidelse til den vanlige Start-menyen, og gjør i hovedsak to ting. Det ene er å kunne definere dine egne forkortelser og snarveier - for eksempel vil "imdb" etterfulgt av en søkestreng og Enter åpne nettleseren din på det søket direkte i den filmdatabasen.


Det andre er å kunne vise innhold direkte i menyvinduet med såkalte Gadgets og Startlets. Et eksempel er Wikipedia som du med Start++ enten kan søke som bestkrevet over - altså med bokstaven "w" etterfulgt av søkestrengen og Enter for å åpne søket i nettleseren. Men lar du være å trykke Enter vil Wikipedia-Gadgeten sørge for at resultatet vises direkte i menyvinduet.


Andre Gadgets som følger med sørger blant annet for at googling går kjapt med kommandoen "g", og været er jo dessuten alltid aktuelt (se toppbildet).
Startlets er litt i samme gate, men her er det mer fokus på å få ting på datamaskinen til å kjøre - blant annet har du kommandoen "play" for å kjapt få i gang musikk eller film, mens "pic" hjelper deg å finne bilder. Du kan forresten også laste ned ekstra Gadgets/Startlets.


Start++ finner du her, og selv om programmet egentlig kun er for Windows Vista er det også en beta tilgjengelig for deg som bruker Windows 7.

Les også
Slik er Windows' hurtigtaster
Les også
Mer effektiv med musebevegelser
annonse