Tek.no

Nyhet

Sett iPhone i supermodus

Øystein W Høie
2 Aug 2010 14:45

Apple er kjent for å føre et strengt regime på hvilke programmer og operatører du kan ha på din iPhone. Mange ønsker større frihet til å gjøre hva de vil med telefonen sin, og da har løsningen vært å utføre en såkalt "jailbreak" for å åpne opp alle funksjoner.
Les også: Test av iPhone 4

Nå har hackerne gjort det til en smal sak å åpne iPhone 4 og tidligere iPhone-modeller med iOS 4. Alt du trenger å gjøre er å taste inn adressen jailbreakme.com i nettleseren på mobilen og godkjenne, så skjer resten automatisk. Hele prosessen tar rundt to minutter.

Når telefonen først er jailbreaket kan du installere akkurat de programmene du ønsker. Det er for eksempel populært å installere aktivt skrivebord, filutforsker, raskere kontrollpanel og nye lydfiler på telefonen. Det finnes et rikt utvalg av programmer i en egen undergrunns apps-butikk kalt Cydia Store.

Noen har til og med gått så langt som å installere et helt nytt operativsystem på telefonen, for eksempel Android.

Apple har lenge kjempet mot praksisen, men gikk nettopp på et sviende nederlag etter at amerikanske myndigheter slo fast at det er fullt lovlig å jailbreake sin egen telefon.

NB: Vi gjør oppmerksom på at jailbreaking bryter garantien på telefonen din, og gjøres på eget ansvar. Uautorisert programvare kan inneholde virus og skadelig kode.

Nedenfor kan du se hvordan en jailbreaking utføres.

Les også
Jailbreak til iPhone stjeler passordene dine
Les også
Får ikke fikset iPhone 4-sensor
Les også
Nå kan ikke iPhone jailbreakes
Les også
Nå får du pollenvarsel på iPhone
Les også
Disse har micro-SIM
Les også
iPhone 4 allerede utsolgt
Les også
Så mye koster iPhone 4
Les også
iPhone 4
annonse

Les også