Til hovedinnhold

Palmpad blir nettbrett med Web OS?

Det ble tidligere rapportert at HP-s varslede nettbrett, Slate, ikke ville bli en realitet likevel. Snuoperasjonen skal ha hatt med å gjøre at Windows 7 ga laber ytelse på de små nettbrettene.

Nå kan det se ut til at atter en snuoperasjon har vært i sving. Søkemotoren Google har nemlig en arkivert utgave av HP-s nettsider fra søndag, og der dukker HP Slate opp i hele åtte ulike utgaver.

Spesifikasjoner for de ulike utgavene har Google dessverre ikke mellomlagret, så dermed vet man lite konkret om dette. Sannsynligheten er like fullt stor for at det grunnleggende produktet er det samme, mens funksjoner som 3G og lagringskapasitet er det som skiller dem.

I utgangspunktet skal Slate være basert på Windows 7 Premium. Nettbrettet skal ha en skjermstørrelse på 8,9 tommer og drives av en prosessor på 1,6 GHz.

Palmpad med Web OS?

Med kun 4,8 prosent markedsandel i det amerikanske smarttelefonmarkedet er det kun rester igjen av fordums storhet hos den gamle PDA-produsenten Palm. Selskapet har likevel fått mye skryt for operativsystemet Web OS som fins i telefonene Palm Pre Plus og Palm Pixie Plus.

Da HP kjøpte opp Palm tidligere i år ble det varslet flere produkter basert på operativsystemet, inkludert skrivere. I forrige uke ble varemerket "Palmpad" registrert av HP, og dermed tyder alt på at et av disse produktene blir et nettbrett.

Så langt har vi sett svært lite til Web OS i Europa, men med HP-s muskler og distribusjonsnett i ryggen kan Palm raskt komme til å kapre andeler også her til fjells.

Les også:

(Kilder: prnewswire.com, mobil.se)

annonse