Til hovedinnhold

Google lanserer gratis design-verktøy

Vil gi alle muligheten til å lage nettsider, apper og
nettannonser.

iStockPhoto/montasje

I løpet av de neste månedene planlegger Google å lansere produktet Web Designer. Web Designer er et HTML5-basert utviklingsverktøy for næringsdrivende som ønsker å lage siste skrik i nettsider, applikasjoner eller nettannonser.

Målgruppa for Web Designer er designere og reklamebyråer. Web Designer skal være et selvstendig produkt, men ble annonsert i et blogginnlegg i for annonseplattformen DoubleClick.

Tech Crunch spekulerer i at dette betyr at Google sikter seg inn på markedet for sponsede nettsteder og nettverksreklame i sosiale medier, såkalte sponsede historier.

Skal gi bedre nettopplevelse

Google er ikke de eneste på markedet med HTML5-designverktøy. Squarespace, Weebly og Wix er blant annet på banen med konkurrerende produkter.

HTML5 er den neste versjonen av programmeringsspråket HTML, og skal blant annet gi en bedre nettopplevelse ved å fjerne behovet for mediespillere som Adobe Flash og Microsofts Silverlight.

HTML5 er en åpen standard. Mozilla, som står bak nettleseren Firefox, har laget sitt mobile operativsystem Firefox OS basert på HTML5. Stadig flere utviklere velger å lage sine apper i HTML5. Da fungerer appen via telefonens nettleser, uansett om telefonen er en Windows- Android eller iOS-telefon.

Les mer: I 2016 vil 50 prosent av appene fungere overalt >>

annonse