Til hovedinnhold

Nå har SanDisk avduket et minnekort på én terabyte

Selskapets nye SD-kort er midt i blinken for 4K-entusiastene.

COLOURBOX7748211, SanDisk

SanDisk lanserte det første SD-kortet med en lagringskapasitet på 512 GB i 2014, og nå, ganske nøyaktig to år senere, er fordoblingen et faktum. SanDisk melder nemlig i en pressemelding at de har vist frem et SD-kort på hele én terabyte.

Kortet, som inngår i Extreme Pro-serien, ble avduket på Photokina-messen nylig og er en prototype. Du vil altså ikke nødvendigvis se det i butikkene med det aller første.

Dette er det største eksisterende SD-kortet fra SanDisk, som koster rundt 3700 kroner.
SanDisk

For 4K- og VR-entusiastene

Prototypen er av SDXC-standarden, men utover dette har SanDisk foreløpig ikke delt de tekniske detaljene, så det er uvisst hvilke overføringshastigheter vi snakker om.

Produsenten skriver at kortet er ment å møte etterspørselen etter høyere lagringskapasitet som følge av populariteten til 4K-oppløsning og 360-graders video. Selskapet nevner også 8K-oppløsningen som et bruksområde, men denne ligger som kjent ennå et stykke frem i tid.

SanDisk har naturlig nok heller ikke avslørt noen prisantydninger på det nye SD-kortet. Selskapets eksisterende modell SanDisk Extreme Pro SDXC på 512 GB har for øyeblikket en norsk pris på rundt 3700 kroner, så den nye modellen på 1 TB blir nok ikke direkte billig.

MicroSD-formatet kan snart bli erstattet: Samsungs UFS danker ut konkurrentene på ytelse »

annonse