Så enkel er iPhone 7 Plus å reparere

Demonteringsfolkene hos iFixit har gått løs på Apples nye flaggskip.

iFixit er nettstedet som spesialiserer seg på grundig dissekering av elektroniske produkter i den hensikt å finne ut hvor enkle de er å fikse. Nå har nettstedet tatt for seg den store versjonen av Apples nye flaggskipmobil, med ganske oppløftende resultat.

På «reparérbarhetsskalaen» til iFixit ble iPhone 7 Plus ble tildelt en poengsum på 7 av 10 mulige, som altså betyr at telefonen skulle være rimelig enkel å fikse.

Utskiftbar hjemknapp

Nettstedet bemerket blant annet at batteriet i telefonen er relativt enkelt tilgjengelig og lar seg fjerne ganske smertefritt. Mer interessant er det kanskje at iFixit kan avsløre batteristørrelsen, som er på 2900 mAh, omtrent det samme som i iPhone 6 Plus.

Den nye hjemknappen lar seg ganske enkelt fjerne, noe iFixit mener er gode nyheter for brukerne.

Ellers kan iFixit bekrefte at hjemknappen, som egentlig ikke er en knapp i det hele tatt, men som kun gir haptiske tilbakemeldinger ved nedtrykk, også lar seg fjerne uten altfor store problemer.

Skikkelig vann- og støvtett

Som nettstedet peker på er det trolig en stor fordel for forbrukere at hjemknappen lar seg bytte ut, med tanke på de mekaniske hjemknappene på tidligere iPhone-modeller ofte har vært et svakt punkt.

Som kjent har iPhone 7-modellene nå fått på plass skikkelig vann- og støvsikring, noe iFixit kunne bekrefte under demonteringen. Dette bidrar i seg selv til å redusere selve behovet for reparering av telefonen. Alle detaljene fra demonteringen og flere bilder finner du hos iFixit.

Vi har nå testet iPhone 7: Telefonen ligner på fjorårets modell, men er likevel en stor oppgradering »

(Via Engadget)

Les også
Googles nye smarthøyttaler er veldig enkel å fikse
Les også
Så enkel er Googles nye telefon å reparere
Les også
Apple iPhone 7: Endelig en iPhone som er vanntett
Les også
Ser du denne grå stripen på iPhone-skjermen din har du et problem
annonse