Denne pakken gjør det enkelt å bygge hjemmelagde Windows 10-dingser

Microsoft slipper startpakke med Windows 10 og Raspberry Pi 2.

Om du er blant de mange som liker å fikle med den populære mini-PC-en Raspberry Pi, og samtidig ønsker å bruke det nye operativsystemet Windows 10, finnes det nå hjelp. På bloggen sin har Microsoft nemlig kunngjort en egen pakke for selvbyggere som vil kombinere de to.

Pakken tilbys i samarbeid med Adafruit og bestå av et Raspberry 2-kort og et sett av sensorer, elektroniske deler og kabler som lar deg bygge dine egne dingser. Pakken baserer seg på «Windows 10 IoT Core»-versjonen av operativsystemet, som altså også følger med i pakken.

Dette er alle delene som følger med i pakken. Foto: Adafruit

Windows for «tingenes Internett»

Windows 10 IoT Core er altså «tingenes Internett»-utgaven av Windows 10, som ble kunngjort sammen med de øvrige versjonene tidligere i år. Windows 10 IoT Core er en «lett» versjon beregnet på små enheter med begrenset maskinvare.

Operativsystemet ligger på et eget SD-kort på 8 GB som følger med i den nye startpakken, og i tillegg byr pakken på instruksjon for hvordan man kommer i gang, og eksempler på kode for ulike prosjekter som man kan benytte.

Klart til bygging

Blant de øvrige delene man finner i pakken er et Raspberry Pi-kabinett fra Adafruit, strømforsyning med mikro-USB-kabel, USB-Wi-Fi-modul, taktile brytere, motstander og kondensatorer. Alle delene er garantert å være kompatible med Windows 10 IoT Core.

Ifølge Microsoft er pakken klar til bruk for selvbyggere som ønsker å bygge Windows 10-baserte «tingenes Internett»-dingser med Raspberry Pi. Pakken er lagt ut for slag hos Adafruit, hvor du også finner detaljene om hva den inneholder. Prisen ligger på 115 dollar, litt under tusenlappen.

Microsoft ser nå ut til å jobbe med et nytt Windows-grensesnitt: «Flisene kan bli erstattet av kuber »

(Via Engadget)

Les også
Dette kan være selvbyggerens drøm
Les også
Denne billige mini-PC-en går rett i strupen på Raspberry Pi
Les også
Dette er TV-boksen for nerdene
Les også
Snickerdoodle kan bli Raspberry Pis største konkurrent
Les også
Nå har det kommet en egen Bitcoin-PC
Les også
Skal løse et stort «Tingenes Internett»-problem
Les også
Dette er den første offisielle berøringsskjermen til Raspberry Pi
annonse