Nyhet

Dette har vi vel sett før, Apple?

Apple lanserte mye «nytt» i går.

I går gikk årets store Apple-lanseringen av stabelen, og selskapet viste frem en rekke nye produkter. Til tross for at mange av produktene de skulle vise frem hadde blitt lekket på forhånd, mente mange at dette var en av de bedre Apple-lanseringene på lenge. De viste tross alt frem fem helt nye produkter, hvorav mange hadde flere innoverende funksjoner.

Men var det egentlig så nytt?, spør Wired. Er det virkelig så innoverende å slippe en digital penn i 2015, eller et iPad-deksel med innebygd tastatur? Kanskje ikke.

La oss se nærmere på noen av nyvinningene Apple skrøt av, og se om vi finner noen lignende produkter fra teknologibransjen de siste årene:

1. Den innoverende digitalpennen Apple Pencil

Bilde #1
Bilde #2

Det mest åpenbare mobbeofferet i denne artikkelen må være Apples nye stylus, som de har valgt å kalle Apple Pencil. Til og med salen lo unisont da den ble vist frem på scenen i går. Var det ikke nøyaktig dette Apple aldri skulle lage?

Den tidligere Apple-sjefen Steve Jobs er kjent for å ha hatet styluser, og poengterte mange ganger i sin tid hvor idiotiske dem var. «Hvem vil vel ha en stylus? Du har den, og så mister du den, og så må du finne den igjen... Æsj!», lød talen hans i 2007, da han viste frem den første iPhonen.

Tidene har imidlertid forandret seg, og det er ikke lenger snakk om bare en penn til en liten telefon. Nå er det snakk om et redskap for å håndtere en diger skjerm, og kanskje ideen ikke er så dum likevel. En rekke andre selskaper har de siste årene har derfor laget sine egne penner, spesiallaget for iPad, og nå har Apple fulgt etter.

2. Det smarte tastatur-dekselet til iPad Pro

Bilde #1
Bilde #2

Microsoft gjorde det i 2012, og Apple gjorde det i går. Et hardt deksel til nettbrettet sitt, som fungerer som et tastatur i tillegg til beskyttelse for den skjøre skjermen. Ikke en dum idé, men langt ifra noe nytt.

Denne tegneseriestripen ble publisert for tre år siden ...

Akkurat som Microsoft Surface trenger ikke tastaturet å lades - den trekker all strøm den trenger direkte fra iPaden. Apple hevder magnetfestet de bruker mellom tastaturet og nettbrettet er unikt, men la oss være ærlige - dette er nøyaktig det Microsoft lanserte for flere år siden, men som aldri fikk den oppmerksomheten den fortjente.

3. Den nyskapende TV-boksen Apple TV

Bilde #1
Bilde #2

Den forrige Apple TV-en kom for tre år siden, og mye har skjedd siden den gang. For ikke lenge siden slapp for eksempel Roku en ny modell av TV-boksen sin, med raskere prosessor, økt lagringsplass og stemmesøk. Du vet, omtrent nøyaktig det Apple skrøt av i går. Apple TV har naturligvis et stort forsprang når det kommer til tilkoblede enheter, men akkurat det å snakke til TV-en har vi hørt om før.

4. Det enorme nettbrettet iPad Pro

Bilde #1
Bilde #2

Hvis vi ser bort ifra nettbrett-forsøkene til Microsoft for mange, mange år siden, har vi også i senere tid sett andre selskaper prøve seg på store nettbrett. Toshiba slapp et digert nettbrett på 24-tommer, eller Sonys 20-tommer store skjerm/nettbrett-hybrid, og Microsofts proff-nettbrett Surface Pro er på solide 12 tommer - bare 0,9 tommer mindre enn iPad Pro.

Apple skryter også av at maskinvaren til iPad Pro kan sammenlignes med ytelsen til en skrivebordsmaskin. Microsoft kan derimot skryte av at programvaren er den samme på nettbrettet deres, som en vanlig datamaskin.

Som forventet

Selv om det er åpenbart at Apple ikke fant opp hverken nettbrettet, TV-boksen, smarttelefonen eller stylusen, er det ingen tvil om at de klarer å innovere likevel. Selv om det finnes andre iPad-kompatible penner der ute, er det nok Apples egne Pencil som vil bli den nye standarden. Det samme gjelde forsåvidt Apple TV-en, iPaden og iPhonen også. De ser noe de liker, de kopier, de forbedrer, og de lanserer. Men så lenge det funker, hvorfor slutte?

Fikk du ikke med deg gårsdagens lansering?
Her er alt Apple lanserte i går »

(Kilde: Wired)

Les også
Apples store iPad har allerede fått et nytt tastatur
Les også
Nye Apple TV: Apple TV har endelig blitt voksen
Les også
HTC One A9: HTC One A9 kunne vært en fantastisk telefon
annonse