Tek.no

Nyhet

AMD erter Intel

Eric Wang Wikstrøm
6 Juni 2011 09:59

Hardware/Taipei: Hardware har snakket med utsendinger fra både AMD og Intel på Asias største datamesse. Sue Huang, representant for PR-selskapet til Intel – Ogilvy, er svært tilbakeholden. Hun påpeker at Intel hovedsaklig fokuserer på seg selv. Mark Yu fra AMD er heldigvis mer snakkesalig om kommer med flere stikk mot Intel.

«AMD jobber alltid mot best mulig generell ytelse, uten at du skal blakke deg på en ordentlig god prosessor. Vårt fokus ligger ikke på å oppnå maksimal prosessorfrekvens, men at brukere skal få en god opplevelse ved å bruke et kvalitetsprodukt.» Mark forteller at 2011 hittil har vært et godt år for AMD. De har lansert den nye G-serie plattformen, en APU-basert plattform hvor prosessor og grafikkbrikke for første gang er samlet på samme brikke. Tilbakemeldingene har vært svært gode og kundene virker fornøyd. Han trekker spesielt frem Ontario-APU-en som har fått veldig god omtale og blitt populær i løpet av kort tid.

For AMD har det vært viktig å lage små brikkesett. Mark kan røpe at det kommer enda mindre APU-brikkesett neste år. Foreløpig har AMD fokusert på «entry-level» APU. Det vil si at plattformen har vært tilbudt til en rimelig penge, men dermed også blitt brukt på produkter uten den høyeste ytelsen. AMD kunne nylig melde om ny AMD Fusion APU med flerkjerne prosessor, døpt Liano. Den skal blant annet konkurrere med Intels Sandy Bridge. Liano blir ifølge Mark et «higher level product» og skal utvide markedet til AMDs APU-er.

Avslutningsvis vil Mark eksemplifisere AMDs kontra Intels fokusområde. AMDs Ontario er et rimelig produkt uten den høyeste frekvensen, likevel støttes alltid DirectX 11. Intels Sandy Bridge, som prismessig er plassert høyere enn AMDs Ontario, støtter bare DirectX 10.1. «AMD prøver alltid å lage best mulig produkter for kunden, ikke raskest mulig produkter».

Les også
– Hver eneste millimeter teller
Les også
Spill Angry Birds på fem skjermer
Les også
Skal kjøle maskinen med vann
Les også
Corsairs kontrollsenter er lansert
annonse

Les også