Til hovedinnhold

Fraråder butikker å selge Android-mobiler

Apple og Nokias mobiler har bedre sikkerhet og funksjonalitet, mener Gartner.

Både sikkerhet og funksjonalitet er i skuddlinjen når analyselskapet Gartner hevder at Android ikke er godt nok sammenliknet med konkurrentene. Gartner trekker frem Nokias Symbian-produkter og Apples iOS som bedre enn Android.

Leif-Olof Wallin er analysesjef i Gartner, og sier til dagensit.no at butikkene ikke bør ta inn Android-telefoner i dag.

– Android ligger langt etter

– Generelt ser vi at Android er dårligere enn sine konkurrenter. De ligger langt etter i både funksjonalitet og sikkerhet, forteller Wallin videre.

Måten Android behandler passord trekkes frem som en del av den dårlige sikkerheten.

Gartner mener dessuten at det er for mange som ikke får brukt siste utgave av Android. Fordi det bare er Googles egne Nexus-modeller som alltid skal ha siste utgave av Android blir andre brukere sittende igjen med et gammelt produkt, ifølge Wallin.

Nordmenn er flinke til å oppdatere mobilene sine, men analytikeren mener det hadde vært enklere for brukerne dersom Android-produsentene var like raske som Apple og Nokia på oppdateringsfronten.

Verstingen Sony Ericsson

Dagensit trekker frem Sony Ericsson som en versting på oppdateringer. X10 Mini Pro kom i fjor og ble sluppet med Android 1.6 som allerede var utdatert. Først lang tid etter gikk det an å oppdatere til Android 2.2.

– Vi jobber hardt med å holde våre telefoner oppdatert. Vi sluttet å selge X10 Mini Pro for fire måneder siden, og alle telefonene våre er nå oppgradert til nyeste programvare, sier Erik Sandsmark, sjef for Sony Ericsson i Norge.

Mener få har oversikt

Wallin mener det er få brukere som har oversikt over hvilke utgaver av operativsystemene som er nyest, og han slår fast at Google må gjøre det enklere å være være oppdatert.

Sandsmark i Sony Ericsson påpeker at selskapet var svært tidlig ute med Android 2.3 i sine produkter, og at selskapet prøver å bruke de nyeste Android-versjonene til enhver tid.

Les også: LGs toppmobil får ikke Android 4.0

Google har ikke kommentert Gartners påstander.

(Kilde: dagensit.no)

annonse