Tek.no

Nyhet

Narsissistens digitalkamera

Nå er det lettere å ta bilde av verdens flotteste motiv.
Erik Faarlund
13 Aug 2009 15:38

Samsung lanserer i dag ST500 og ST550, to kameraer som i tillegg til å være helt vanlige kompaktkameraer, har fått en 1,5 tommers skjerm på forsiden, så du lettere kan bli med på bildene selv.

Dette er i særlig grad et behov som dukker opp sent på kvelden på fredager og lørdager, og det som til nå har kjennetegnet bildene, er at de er gjennomgående svært dårlige, og at de det er bilde av helst hadde sett at de ikke ble tatt bilde av. I hvert fall mener de det når de har fått sove noen timer.

Derfor lurer vi litt på hvorfor man egentlig vil ha et slikt kamera.

Det finnes selvfølgelig situasjoner der du er på reise, og ikke kan plassere kameraet noe sted, og ikke kan be noen ta bilde av deg, og da er det sikkert fint med en slik skjerm. Men behovet ser vi som relativt moderat.

Som nevnt i tidligere artikkel, vil finanskrisen bringe fram kameraer i nye nisjer, og med nye muligheter i et forsøk på å øke salget og fortjenestemarginene. Dette er nok et eksempel på det.

Kan det brukes som speil, mon tro?

Begge modellene har 12 megapiksler og 4,6x zoom, tilsvarende 27-124mm, som er et bra zoomområde, og kameraene har optisk bildestabilisator. Det er mulighet for videoopptak i 720p.

Forskjellen på kameraene er at mens ST500 har en trykkfølsom LCD-skjerm på 3 tommer med oppløsning på 230 000 punkter, flesker ST550 til med en trykkfølsom skjerm på 3,5 tommer med en oppløsning på hele 1 152 000 punkter. Det er det høyeste på noe digitalkamera, og vi gleder oss til alle andre produsenter følger etter.

Kameraene kommer i salg i september, og får pris på 2500 for ST500 og 3000 for ST550.

Les også
Bedre kameraer med finanskrise?
annonse

Les også