Tek.no

Nyhet

iPhone-app vil helbrede homofile

23 Mar 2011 10:50

Applikasjonen Exodus er ute i Apples App Store, og skal gi brukerne frihet fra homofili. Exodus er en amerikansk religiøs gruppe som ikke er enige i homoseksualitet.

Nå har den amerikanske gruppen fått grupper for homofile rettigheter til å se rødt og har gjort at Apple har blitt stilt til veggs, ifølge foxnews.com.

En underskriftskampanje der det menes at Apple bør fjerne dette programmet fra sin applikasjonsbutikk har så langt fått nærmere 150 000 signaturer.

Oppdatert: Ifølge cultofmac.com har Apple nå trukket applikasjonen fra App Store, trolig på grunn av underskriftskampanjen.

Sammenligner med rasisme

Saken er den samme i Norge som i USA. NRK har snakket med Lederen for landsforeningen for lesbiske og homofile (LHH), Bård Nylund, som mener applikasjonen er forkastelig.

– Jeg mener det er like ille som å markedsføre apper med rasistisk innhold, og det tviler jeg på ville fått stå. Apple som innovativt, framtidsrettet selskap kan ikke være bekjent av dette, sier Nylund til NRK.

– Oversensitivt

Som motpart mener Dag Inge Fjeld, kommunikasjonsrådgiver, analytiker og lektor ved Markedshøyskolen, at Apple bør få gjøre som de vil. Han mener de må få bestemme kriteriene i sin egen applikasjonsbutikk.

Les også kommentaren: Media bør passe seg for Apple »

Han poengterer også overfor NRK at Tim Cook, som tar over Apple-rattet når Steve Jobs er borte, er åpent homofil. Fjeld roser Apple for å inkludere homofile.

– Jeg synes LLHs reaksjon er oversensitiv. Det går ikke an å stenge ute en debatt innen psykologien, da får vi sensurering, sier Fjeld til NRK.no.

(Kilder: foxnews.com, nrk.no)

Les også
– Star Wars overgir seg til det homofile riket
Les også
12 kameraapper for Android: 12 kameraapper for Android
Les også
Apple iOS 5
Les også
De 8 beste appene for trening
Les også
De 10 beste norske appene
Les også
Ta sommerjobb som The Human App
Les også
Android har flest gratis-apper
Les også
Apper avlytter deg
Les også
Denne appen sletter gårsdagen
Les også
Forbyr strålings-app til iPhone
Les også
App skal redde Bambi
Les også
Tre iPhone-spill du må prøve
Les også
Rapper til apper
Les også
Jakt elg med mobilen
Les også
App deler innhold mens du snakker
annonse

Les også