Slik skal de få fart på Bitcoin-valutaen

Det investeres nå store summer i blant annet idiotsikre Bitcoin-lommebøker.

Mange har ennå stor tro på Bitcoin, til tross for de mange problemene. Foto: Julia Zakharova/Shutterstock.com

Den digitale Bitcoin-valutaen har etter hvert opparbeidet seg et ganske frynsete rykte takket være blant annet svindelskandaler knyttet til Bitcoin-«bankene, kostbare sikkerhetsproblemer og en skremmende bratt nedgang i verdien den siste tiden. Som nettstedet Technology Review melder er det imidlertid mange rikinger som ikke lar seg skremme av dette.

På en konferanse avholdt i New York nylig, hvor både entreprenører, investorer og entusiaster hadde møtt opp, kom det frem at det fremdeles gjøres gigantiske investeringer i Bitcoin-teknologien i håp om at valutaen skal slå an på markedet for alvor.

Har investert én milliard dollar

En av de oppmøtte på konferansen var en investor ved navn Barry Silbert, som har spyttet penger inn i hele 48 små selskaper som er bygget rundt Bitcoin-valutaen. Ifølge Silbert har det blitt investert til sammen én milliard dollar i denne industrien bare i løpet av de siste to årene.

Et av de store sikkerhetsproblemene som gjør at mange fremdeles er skeptiske til å ta Bitcoin i bruk er muligheten hackere har til å hente ut de private krypteringsnøklene som trengs for transaksjonene og som oppbevares i såkalte «lommebøker».

Dette håper Silbert å løse via en mye sikrere lommebok enn dem som finnes på markedet i dag, nemlig Xapo, som er et av de 48 selskapene investoren har bidratt til å etablere. Xapo benytter seg blant annet av krypterte servere som aldri er tilkoblet Internett og som befinner seg i eksplosjonssikre rom med betongvegger.

– Bare begynnelsen

I tillegg befinner selve serveranlegget seg dypt inne i et fjell i de sveitsiske Alpene som blant krever biometriske avlesninger for å få tilgang til, og som byr på bevæpnet overvåkning 24 timer i døgnet. Dermed skulle fysisk tyveri av servere være rimelig vrient.

Ifølge Silbert er dette imidlertid bare begynnelsen. Enn så lenge henvender Xapo seg hovedsakelig til velstående personer, investeringsfond og lignende, men etter hvert er målet også å appellere til vanlige mennesker som for eksempel bor i land som enda med ustabile valutaer enn Bitcoin.

Snart vil Bitcoin-teknologien kanskje bli langt mer utbredt: IBM jobber nemlig med å lage et Bitcoin-basert system for vanlige valutaer »

Les også
Nå har det kommet en egen Bitcoin-PC
Les også
Gartner varsler kraftig PC-prisvekst
Les også
Snart kan Bitcoin-teknologien også bli brukt av vanlige valutaer
Les også
Populært torrentprogram gjorde PC-er til bitcoin-gravemaskiner
Les også
Snart kan du legge inn bud på 50 000 Bitcoin
Les også
Nå kan hele Bitcoin-systemet være truet
annonse