Tek.no

Nyhet

Meerkat vil la Android-brukere direktestrømme

Kappløpet er i gang. Vil Meerkat eller Periscope nå plattformen først?

Shutterstock/Meerkat
17 Apr 2015 06:00

Strømming direkte fra mobilen mer eller mindre eksploderte med appen Meerkat for en måned siden. Plutselig apphype i mars er som regel ikke helt tilfeldig, med tanke på at den gigantiske festivalen South by Southwest (SXSW) i disse dager handler minst like mye om teknologi og apper, som om musikk og film.

Skaperne bak Meerkat så ut til å ha kapret markedet for direktesendt mobilvideo ganske grundig, og appen fikk mye oppmerksomhet både fra medier og brukere. Den er imidlertid utelukkende for iOS. Nå håper Meerkat å få liv i hypebålet igjen ved å varsle snarlig tilgjengelighet for Android.

Twitter tok over festen

Slik kan en videotitt i Meerkat fortone seg.

Kort tid etter at festivalen var omme fikk Meerkat selskap av en skikkelig tungvekter. Om du ikke hadde hørt om Periscope før lanseringen, hadde du i hvert fall hørt om selskapet bak – Twitter. Det som fulgte var et omtrent kollektivt hopp fra Meerkat til Periscope, om vi skal tro mediedekningen.

Skylden legges både på Twitters muskler, på bedre brukervennlighet i Periscope og tettere integrering mot den etablerte tjenesten.

Nå har Meerkat varslet en offentlig betatest av Android-versjonen. Beskjeden kom i en melding på selskapets Twitter-konto (!), men foreløpig er det usikkert akkurat når betatesten begynner.

Også Twitters Periscope-app er på vei til Android-plattformen, og det er usikkert hvilken av de to som vil rekke frem først.

Ikke først, men først til å ta av

Vi har sett løsninger for direktestrømming tidligere. I Sonys Xperia-modeller kan du for eksempel direktestrømme til Youtube-kanalen din, hvis du vil, og ellers har noenlunde grei «Youtube-vandel». Det har også blitt lansert løsninger for deling av direktestrømmer og snutter til Facebook.

Enn så lenge har Meerkat, og nå Periscope vært alene om å ta av av disse tjenestene, og det kan bli spennende å se hva som skjer når tjenester med et så stort publikum i utgangspunktet plutselig blir tilgjengelig for verdens mange millioner Android-brukere.

Ønsker du å prøve ut Meerkat på Android kan du følge denne lenken for å melde deg på betatesten.

På jakt etter flere apper? Ta en titt på våre ukentlige apptester.

(Kilder: @AppMeerkat/Twitter via Engadget.com)

Les også
Fikk 1,5 millioner Twitter-følgere på ett døgn
Les også
Facebook tjener endelig på mobil
Les også
Her er ukens anbefalte apper
Les også
Snart dukker Twitter-meldingene dine opp i Googlesøk
Les også
Her er ukens anbefalte apper!
annonse

Les også