Til hovedinnhold

Selskapet som bygger Apples produkter skal begynne med elektriske biler

Foxconn skal lage det som trolig blir rimelige elbiler.

Når det gjelder elektriske biler er det som regel Tesla vi hører om, men det finnes selvsagt også andre produsenter, og ikke minst også atter andre aktører som har lyst til å være med på dansen. Som PC World nå melder ser det ut til at en ny, stor aktør skal entre elbilverdenen, nemlig taiwanske Foxconn.

Foxconn er antakelig mest kjent som det digre elektronikkselskapet som blant annet produserer Apples nettbrett og telefoner, i tillegg til å bygge en rekke andre kjente, elektroniske produkter som for eksempel spillkonsollene til både Nintendo, Sony og Microsoft. Nå ser det altså ut til at giganten har tenkt å utvide repertoaret sitt med elbiler.

Inngår samarbeid med andre giganter

Selskapet har inngått et samarbeid med det store kinesiske selskapet Tencent, som er det femte største Internett-selskapet i verden, og luksusbilselskapet China Harmony Auto. Samarbeidet skal innebære å produsere «smarte» elektriske biler.

Foxconn skal nå tre utenfor sin kjernevirksomhet, som er å bygge elektroniske produkter for blant andre Apple. Foto: 360b/Shutterstock.com

Det er uvisst akkurat hva som ligger i begrepet «smarte» i denne forbindelse, men trolig dreier det seg Internett-tilkoblede biler, og ikke selvkjørende biler i vanlig forstand. Computerworld meldte allerede i fjor sommer at Foxconn hadde planer om å bli med på elbil-kappløpet for å utvide virksomheten til nye områder.

Omtrent halvparten av selskapets omsetning skal komme fra byggingen av Apple-produkter, og på dette området er selskapet visstnok i ferd med å møte skarp konkurranse fra andre og rimeligere tilbydere.

Kan bli rimelige

– Vi må bruke pengene våre på langsiktige teknologiinvesteringer. Akkurat nå er ikke det å lage datamaskiner og andre enheter verdt det for oss, sa Foxconn-sjefen Terry Gou i en tale til aksjonærene i juni fjor.

Utover dette foreligger det ikke så mye detaljer om elbil-satsingen til Foxconn, annet enn at det trolig blir snakk om ganske rimelige biler. Ifølge Terry Gou er målet å produsere elbiler til under 15 000 dollar, altså rundt 120 000 kroner. Hva du ender opp med å få for denne prisen må vi altså ennå vente en stund på å finne ut av.

Foxconn er for øvrig allerede en av partnerne til det kjente elbilselskapet Tesla, og produserer blant annet berøringsskjermene i selskapets biler. Dette nye fremstøtet vil altså imidlertid ikke involvere Tesla. For øvrig kunne vi også melde at Foxconns store oppdragsgiver Apple også jobber med elbiler, så det kan altså brygge opp til skarp konkurranse etter hvert.

I mellomtiden blir Tesla-bilene stadig bedre: Den nye programvareoppdateringen skal gjøre det svært vanskelig å gå tom for strøm »

Les også
Tesla får kanskje en ny og mektig konkurrent
Les også
Tesla skal gjøre det ekstra vanskelig å gå tom for strøm på kjøreturen
Les også
Snart kan det bli dyrere å kjøpe elbiler
Les også
Vi kappkjørte en 700-hesters Tesla mot en 70-hesters Golf
Les også
Apple jobber trolig med Tesla-konkurrent
Mer om
annonse