Til hovedinnhold

Amerikanerne har kastet seg over Samsungs neste toppmobil

Forhåndsbestillingene av Galaxy S6 har gått i taket over dammen – og i andre land.

Espen Irwing Swang, Tek.no

Mobilmarkedet har tatt varmt imot Samsungs neste toppmodell Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, allerede før telefonene er i salg. Nå bringer nettstedet GSMArena enda flere opplysninger om antallet forhåndsbestillinger av telefonen, som ytterligere bekrefter modellens popularitet.

Nettstedet viser til koreanske medier som rapporterer at forhandlere i USA, et av de viktigste markedene for Samsung, opplever en dobling i antall forhåndsbestillinger av Galaxy S6 sammenlignet med den forrige toppmodellen Galaxy S5. Samsung har ikke offisielt bekreftet disse tallene.

Samsung Galaxy S6 Edge. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Også høye totaltall

Andre land opplever også en ekstrem økning i antall forhåndsbestillinger i forhold til forgjengeren. Som GSMArena meldte i mars har for eksempel forhandlere i Sveits opplyst at forhåndsbestillingene ligger hele fire ganger høyere enn med S5.

Som vi meldte i mars skal det totale antall forhåndsbestillinger av Galaxy S6 og S6 Edge ha kommet opp i 20 millioner. Av disse skal 15 millioner ha bestilt den vanlige utgaven, mens fem millioner har forhåndsbestilt den litt dyrere Edge-utgaven med de buede kantene. Til sammenligning solgte S5 i 12 millioner eksemplarer i løpet av de første tre månedene etter lansering, noe som lå langt under Samsungs forventninger.

Når det gjelder de videre salgstallene fremover ser det også ut til at det er grunn til optimisme. Finansavisen Barron's meldte i mars at analytikere hos den store banken Citibank har anslått at antallet S6-forsendelser vil komme opp i 46 millioner i 2015, en oppjustering fra et tidligere anslag på 38 millioner enheter.

Kan nå 55 millioner

Andre har satt anslagene enda høyere. Som GSMArena meldte tidligere har markedsforskningsselskapet DRAMeXchange lagt frem en rapport hvor det beregnes at Galaxy S6 vil selge i hele 55 millioner eksemplarer innen utgangen av 2015. Ifølge DRAMeXchange har S6 lykkes i å begeistre publikum med sine spesifikasjoner og funksjoner.

Det gjenstår å se hva salgstallene vil ligge på her til lands, men det er nok rimelig å anta at det blir en ganske populær mobil også her til lands. Galaxy S6 lanseres i Norge den 11. april, og vi har allerede testet mobilene og latt oss imponere.

Samsung lanserte også en annen mobil nylig: Metallmobilen Galaxy A5 gir mye for pengene »

annonse