Tek.no

Nyhet

Disse mobilene kommer i butikkene i oktober

Mange spennende toppmodeller fra blant andre Sony og Samsung er på vei ut i butikkene.

Shutterstock
30 Sept 2014 06:00

Mange av mobilprodusentene har lansert spennende nye modeller i løpet av sommeren og høsten, og i oktober er mange av disse på vei ut i butikkene. Blant de aller mest spennende telefonene, finner vi blant annet Samsung Galaxy Note 4 og Sony Xperia Z3 – men det er også mange andre godbiter.

Dette er telefonene vi gleder oss til i oktober:

Huawei

Huawei kommer med tre nye mobiltelefoner i butikkene i oktober.

Huawei Ascend Mate 7 er selskapets nye flaggskip med åtte kjerners prosessor. Chassiset i telefonen er av metall, og kan minne litt om HTCs store mobiltelefon One Max. Men Huawei-telefonen er mindre, smalere og lettere, samtidig som skjermen er på 6 tommer, mot 5,9 på One Max. Huawei Ascend Mate 7 har et batteri med imponerende 4100 mAh. Om tallet ikke sier deg noe, kan vi fortelle at dette er telefonen du kan bruke mye hele dagen, glemme å lade en natt, og likevel ha nok strøm til hele neste dag.

Les sniktitten på Ascend Mate 7 »
Finn beste pris på Ascend Mate 7 i Prisguide »

En annen nykommer er Huawei Ascend G620S. Dette er en 5-tommers mellomklassemobil med firekjerners prosessor. Den skal ifølge Huawei ligne på den populære G630-modellen, men telefonen har i tillegg fått støtte for 4G (LTE).

Finn beste pris på Ascend G620S i Prisguide »

Den tredje og siste nykommeren fra Huawei er Ascend Y550, en 4,5-tommers modell i den rimelige enden av prisskalaen. Telefonen har firekjerners prosessor, og i motsetning til Ascend Y530 – som vi testet i april – er Y550 utstyrt med 4G-støtte.

Les testen av forgjengeren Huawei Ascend Y530 »
Finn beste pris på Huawei Ascend Y550 i Prisguide »

I tillegg nevner vi også at Huaweis første smart-armbånd, TalkBand B1, kommer i butikkene i løpet av måneden. Armbåndet har 1,4-tommers OLED-skjerm, og fungerer som en avansert skritt- og aktivitetsmåler, i tillegg til at det har et trådløst Bluetooth-headset som kan tas ut og festes til øret når du skal snakke i telefonen.

Les mer om Huawei TalkBand B1 her »
Finn beste pris på Huawei TalkBand B1 i Prisguide »

LG

LG har ingen nye modeller i oktober, etter at deres nye G3 S-modell kom i butikkene i september. Men de nye 3G-modellene LG L Bello og L Fino vil bli lansert i oktober, og LG opplyser at det foreløpig er litt usikkert når disse eventuelt kommer til Norge.

Samsung

Samsung står for en av månedens mest spennende nyheter. Deres nye flaggskip Galaxy Note 4 har i likhet med Samsung Galaxy Alpha fått ramme av metall. Telefonen inneholder en firekjernet Snapdragon 805-brikke som er klokket til hele 2,7 GHz på tvers av de fire prosessorkjernene. En ekstrem 5,7 tommer stor Super-AMOLED-skjerm med 2560 x 1440 piksler hører også til.

Galaxy Note 4 har også fingeravtrykkleser. Den sitter på samme sted som den gjorde i Galaxy S5, men til forskjell fra «originalen» slipper du å stryke fingeren over sensoren på Galaxy Note 4. Her holder det å legge fingeren nedpå sensoren, akkurat slik man gjør med Apples Touch Id-løsning på iPhone 5S.

Les sniktitten på Samsung Galaxy Note 4 her »
Finn beste pris på Samsung Galaxy Note 4 »

I tillegg til Note 4, kommer også smartklokken Samsung Gear S i butikkene i oktober. Les sniktitten på Gear S her »

Sony

Foto: Sony

Sony Xperia Z3 er en mobiltelefon for entusiaster. Den har alt som finnes av tilgjengelig teknologi, og vil være et naturlig valg enten du er opptatt av kamera, film, musikk, nettsurfing eller trenger en god telefon som også kan løse mange kontoroppgaver.

Telefonen har en svært god 5,2-tommers Full HD-skjerm, og i likhet med mange andre Sony-mobiler er den vanntett – slik at du slipper å bekymre deg for å ødelegge telefonen om det skulle komme en regnskur.

Les testen av Sony Xperia Z3 »
Finn beste pris på Sony Xperia Z3 i Prisguide »

En annen særdeles spennende modell, er Sony Xperia Z3 Compact. Dette er en mindre utgave av toppmodellen Z3, og telefonen har faktisk nesten like gode spesifikasjoner som toppmodellen. Skjermen er imidlertid krympet fra 5,2 tommer ned til 4,6 tommer, og oppløsningen er også redusert litt. I tillegg er batteriet noe mindre. Men du får den samme kraftige prosessoren som sitter i Z3.

Les vår sniktitt på Sony Xperia Z3 Compact her »
Finn beste pris på Sony Xperia Z3 Compact i Prisguide »

Les også
Denne kan noe iPhone 6S ikke kan
Les også
Sony Xperia Z3 Compact: Kongen av kompakte smarttelefoner
annonse

Les også