Til hovedinnhold

Lyssterk tøffing

Olympus slipper ekstra robust og lyssterkt kompaktkamera.

Olympus slipper i dag et nytt kompaktkamera av den røffe typen. Det nye kameraet, eller Olympus TG-1 som navnet blir, skal tåle å bli tatt ned til dyp på 12 meter uten å mukke, og skal i tillegg være støtsikkert opp til 2 meter, knussikkert opp til 100 kg, og frostsikkert ned til -10 grader C.

Ikke verst det, men det mest interessante med dette kameraet er faktisk IKKE hvor mye juling det tåler, for tro det eller ei, Olympus har faktisk gitt sin nyeste tøffing et ganske så lyssterkt objektiv, noe TG-1 er først ute i sin klasse med.

TG-1s optiske zoom blir på forholdsvis beskjedne 4x, nærmere bestemt fra tilsvarende 25 mm vidvinkel til tilsvarende 100 mm tele. Grunnen til dette er sannsynligvis den ganske interessante lysstyrken på f/2.0-4.9 som vi ikke før har sett i slike kameraer.

Digitalt kan TG-1 tilby 12 megapiksler fra en nyutviklet CMOS-brikke, og en dobbelkjernet TruePic VI bildeprosessor. Autofokusen er kontrastbasert, som vanlig i kompaktkameraer, men skal være den samme som i nyere kameraer i Olympus sin PEN-serie. Disse har høstet mange godord for nettopp sin raske autofokus. Videoopptak er selvsagt også på plass, i 1080p, også kjent som FullHD.

TG-1 får en rekke små finesser og funksjoner som kameraer i denne klassen kan ha godt av. For eksempel er det konstruert for å tåle litt ekstra, og foran objektivet finner du herdet beskyttelsesglass som skal hindre at det blir ødelagt. I tillegg er selve kameraet utstyrt med et dobbelt lag av vannavstøtende materiale som også skal være ekstra ripefast.

På innsiden finner man GPS og elektronisk kompass med tre ulike sensorer, som skal kunne fortelle deg både hvor du og kameraet til ehver tid befinner dere, og i ettertid nøyaktig hvor dere var da bildene ble tatt. Bruker du det under vann har det til og med innebygget manometer som forteller deg hvor dypt dere er.

TG-1 har selvsagt også bildestabilisator innebygget, og i likhet med enkelte andre kameraer i denne klassen har det også LED-lys til bruk ved makrofotografering.

Skjermen på baksiden er av OLED-typen med 610 000 bildepunkter. I følge Olympus skal den gi god bildegjengivelse til og med i sterkt solskinn.

Høyeste ISO blir 6400, mens laveste blir 80.

Olympus TG-1 kommer i butikkene i løpet av juni, og veiledende pris blir 3699 kroner.

annonse