Nyhet

Ny stor flause for Altinn

Utleverte nye personopplysninger.

I dag er det nøyaktig ett år siden en mann ved navn Kenneth opplevde at hele Norge fikk tilgang på hans personopplysninger. Ved å logge seg inn på den offentlige portalen Altinn i forbindelse med likningen, var det nemlig hans navn og personnummer som dukket opp for alle brukere.

I går kveld slo Altinn-spøkelset til på ny. Direktør Kjersti Lauritzen hos Altinn opplyser i en pressemelding at de fikk en teknisk feil på en server, som gjorde at et fåtall personer fikk tilgang til navn og fødselsnummer for vilt fremmede mennesker.

– Setter sikkerhet høyt

Nettutgaven av VG forteller at Altinn ikke var ukjent med problemet i går kveld, da avisen tok kontakt med portalen i etterkant av tips fra lesere. Da fikk de beskjed om at det var flere personer som ble blottlagt, og ikke én enkeltperson, slik som i fjor.

Altinn-direktør Kjersti Lauritzen.Foto: Altinn

– Dette er sterkt beklagelig. Vi setter sikkerhet høyt, spesielt etter hendelsen i fjor, forteller Altinn-direktør Lauritzen i pressemeldingen.

I pressemeldingen heter det at feilen ble sporet til én enkelt server, som deretter ble tatt ut av drift. Myndighetene arbeider nå for å ta kontakt med de som fikk sine personopplysninger utlevert.

Tidligere i går sendte Altinn ut en annen pressemelding, med tittelen «Problemfritt hos Altinn». Her opplyste direktøren at tjenesten hadde hatt god ytelse uten kø hele formiddagen, og at 200 000 av over 580 000 elektroniske brukere hadde fått lest sin selvangivelse innen klokken 14.

Gårsdagen var imidlertid ikke helt problemfri for Altinn:
Java-fritt innloggingsalternativ fungerte ikke for flere »

(Kilder: Pressemelding, VG)

Les også
Slik blir du helt anonym på nettet
Les også
Regjeringen ønsker seg kontroversiell cookie-lov
Les også
Vil ha Altinn-kildekoden frigjort
annonse