Til hovedinnhold

Sony utfordrer GoPro

Gir smugkikk på kamera under utvikling.

Etter en stund med rykteflyt på det store Internettet har Sony omsider trukket sløret av sitt forestående action camera. Produktet, som ikke har fått et offisielt navn enda, ble vist frem på den offisielle bloggen til Sony samt under elektronikkmessen CE Week i New York.

Kameraet forventes å utfordre GoPro-kameraene, som på grunn av sin begrensede størrelse og robusthet har blitt særlig populær hos ekstremsportutøvere og snowboardere, blant annet.

Foto: Sony Blog

Detaljene er få så langt, men vi vet i hvert fall at Sony har plassert en Exmor R CMOS-bildebrikke i kameraet, samt gjort et lovende objektivvalg med en vidvinkel fra Carl Zeiss og Sonys egen stabiliseringsteknologi SteadyShot. Antall knapper er redusert til det helt nødvendigste slik at det ble plass til en liten LCD og stereomikrofoner.

Minneløsning er ikke bekreftet, men Engadget.com fikk holde i kameraet under visningen i New York og kan rapportere om SD- og Memory Stick-logoer på karosseriet - så vi venter i spenning. Sistnevnte nettsted har også publisert bilde av kameraet i en hånd slik at man får en viss følelse av hvor utrolig lite det er.

Vanntett hus kommer også etterhvert. Foto: Sony Blog

Det ble også vist frem en haug med utstyr, deriblant monteringsutstyr for sykkelstyre og hjelm samt et beskyttende vanntett plastikkhus. Pris og lanseringsdato er ikke kjent per i dag.

Les mer om GoPro HD2

annonse