Tek.no

Nyhet

Genial GPS til mobilen

Marius Røstad
24 Aug 2007 09:47

Mobiltelefoner som kan bruke eksterne GPS-mottakere via Bluetooth har tidligere vært litt småproblematisk. Riktignok er det flott med muligheten, men det er sjelden den tas i bruk når mottakeren trenger egen sekk eller veske. Nå kan det imidlertid ha kommet en genial løsning.

Les også:
- Nordmenn vil ha GPS i mobilen
- Sony Ericsson P1i med GPS i salg
- GPS mer enn bare navigasjon

Liten mottaker
Freedom Input, som også står bak et eksternt Bluetooth-tastatur, har nemlig laget GPS-mottakeren Mini GPS som er liten nok til å settes på nøkkelringen. Selskapet hevder selv at dette skal være verdens mest kompakte GPS-mottaker, og ut fra dimensjonene kan det virke som om de har rett.
For denne mottakeren er under fem centimeter lang (49 x 32 x 20 millimeter), mens vekten er på minimale 30 gram. Den er i hvert fall en god del mindre enn andre GPS-mottakere vi har vært borti. Den kommer også med eget feste for nøkkelring.
Mottakeren i Freedom Mini GPS er av typen Sirf Star III og den har en batterikapasitet på hele 10 timer. Prisen på Mini GPS ligger på 99 euro og den kan kjøpes på flere nettbutikker. Les mer om den på nettsidene til Freedom Input.

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading