Tek.no

Nyhet

Tilsett vann, så lyser den i 72 timer

Denne lommelykten går ikke på batteri.

YouTube
6 Okt 2014 06:00

Dingseprodusent Eton har i samarbeid med Røde Kors i USA lansert en nødlommelykt som ikke krever batteri, melder Gizmodo.

For å få Blackout Buddy H20 til å lyse skal du i stedet fylle den med litt vann. Gjør du det, vil vannet reagere med magnesiumoksidet i beholderen, noe som igjen skaper elektrisitet nok til å fyre opp tre LED-lamper. Med litt påfyll av vann hver dag, skal lampene gi lys i 72 timer.

Hensikten med å lage et slikt produkt er først og fremst at batterier ikke nødvendigvis tåler langtidslagring, forklarer Eton i en pressemelding. Blackout Buddy H20 kan derimot oppbevares i 10 år uten forringelse, og kan i tillegg brukes under alle værforhold.

Engangsbruk

Nødlommelykten kan riktignok bare brukes én gang (i 72 timer), men er ifølge produsenten et godt alternativ til stearinlys og fyrstikker eller batteridrevne lommelykter i enkelte situasjoner.

Veiledende pris er 9,99 dollar (65 kroner), og selges via Amazon.com og RadioShack i USA.

Oppdatert:

Røde Kors Førstehjelp A/S opplyser til Teknofil.no at de har inngått en avtale med Eton om å tilby nødlommelykten på det norske markedet. De venter på de første partiene nå, som vil bli solgt via rodekorsforstehjelp.no (og via andre norske distributører).

SunJack kan lade duppedittene dine mens du er på farten
Dette er et portabelt solcellepanel »

(Kilder: pressemelding, Gizmodo)

annonse

Les også