Tek.no

Nyhet

Håper du ikke får bruk for denne Facebook-funksjonen

Meld fra om du overlever katastrofen.

Vimeo
Vegard Haugen
16 Okt 2014 12:40

Facebook skriver i en pressemelding at de er i ferd med å rulle ut en ny funksjon som heter Safety Check. Denne er ment å brukes til å melde fra om du er i sikkerhet dersom noe alvorlig skulle skje, eksempelvis et kraftig jordskjelv eller et terrorangrep.

I slike kaotiske situasjoner har vi de siste årene sett at mange kaster seg på sosiale medier for å se om familie og venner er trygge. Den nye Facebook-funksjonen skal gjøre det enkelt og raskt å få oversikt over hvem som er trygge og hvem som ikke har gitt lyd fra seg.

Slik virker Safety Check

Foto: Facebook

Når en katastrofesituasjon oppstår, vil Facebook sende ut et varsel til de som kan befinne seg i området. Lokasjonen er basert på hvilket sted du har oppgitt som hjemsted, hvor du sist la ut en statusoppdatering fra, hvilken mobilmast telefonen din er koblet opp mot og eventuelt Neaby Friends (kun USA), hvis du bruker denne tjenesten.

Deretter vil du få et push-varsel på telefonen din som spør om du er rammet av katastrofen. Her kan du enten svare at du er trygg eller at du ikke befinner deg i området. Svaret blir synlig for vennene dine på Facebook. For øvrig kan du merkes som trygg av venner også, og da står det hvem som har meldt ifra om dette.

På den måten kan alle dine Facebook-venner kjapt sjekke om du har gitt lyd fra deg eller ikke, samt hvilke andre venner som befinner seg i samme område.

I pressemeldingen skriver Facebook at den nye funksjonen skal komme til iOS, Android, øvrige mobilplattformer og web innen kort tid.

Introducing Safety Check from Facebook on Vimeo.

Norske forskere har utviklet en løsning som skal fungere der mobilen svikter
Denne spesialjakken skal redde liv »

(Kilde: pressemelding, lesertips (takk, Jørgen!))

annonse

Les også