Til hovedinnhold

Nokia 808 Pureview mot Galaxy S III og iPhone 4S

Nokias nye flaggskip er kongen av kameramobiler. Her ser du hvorfor.

First page

Vi lovet før helgen at vi skulle komme tilbake med flere bilder som vi har knipset med Nokia 808 Pureview. Da viste vi bilder der vi sammenliknet Nokia 808 mot HTC One X og Sony Xperia S.

Bildene i karusellen nederst på siden er alle knipset med Nokia 808 Pureview. Men først viser vi et eksempel der vi har benyttet Time lapse, og noen bilder der vi har tatt med iPhone 4S og Samsung Galaxy S III i sammenlikningen.

Spennede sekvenser med Time lapse

Vi ble også oppfordret til å teste telefonens funksjon kalt "Time Lapse". Når denne funksjonene er aktivert knipser kameraet bilder med bestemte mellomrom. Du bestemmer selv hvor mange bilder som skal knipses, og hvor lang tid det skal være mellom bildene. Funksjonen brukes for å fange opp langsomme bevegelser slik at disse kommer tydeligere frem. Det kan for eksempel være at du vil se en blomst som springer ut, soloppgangen, midnattsola, snøsmelting og andre ting som det tar litt tid å observere. Kanskje en idé for NRK, om de en gang skal lage TV-programmet Våren kommer, minutt for minutt.

Time Lapse er ikke en funksjon i videokameraet, og derfor må du selv redigere sammen bildene ved hjelp at et videoredigeringsprogram. I sekvensen under tok vi 500 bilder med 10 sekunder mellomrom. Vi la alle bildene i riktig rekkefølge på tidslinjen i redigeringsprogrammet, merket samtlige bilder, og satte varighet på bildene til 0,03 sekunder. Resultatet ser du her:

Nokia 808 Purewiev, Samsung Galaxy S III og iPhone 4S

Bildene som følger her er tatt med kamerainnstillingene satt til auto. Vi har skalert bildene og tatt utsnitt av dem, men ellers ikke endret noe.

På bildet over ser vi at det blir akseptabel kvalitet på bildene så lenge vi ikke går for langt inn i detaljnivå. Vi ser også at bildet tatt med Nokia-mobilen har langt flere detaljer enn de andre kameraene. Her er bildet fra Nokia i formatet 1:1, mens de øvrige er noe forstørret for å få frem samme del av motivet.

Sundvollen fra Dronningveien - panorama

På det øverste bildet er forskjellene ikke så store. På det nederste har vi tatt utsnitt av en detalj i bildet, og forskjellene kommer tydeligere frem.

Prestekrager i blomst

På det øverste bildet er forskjellene ikke så store. På det nederste har vi tatt utsnitt av en detalj i bildet, og forskjellene kommer tydeligere frem.

Motlys

De følgende tre bildene er tatt mot sola. Rekkefølgen er den samme som på de sidestilte bildene - Nokia først, etterfulgt av Samsung Galaxy S III og iPhone 4.

Fokusering

Det er ikke lett å fokusere på riktig del av bildet når motivet er som her. Vi ønsket å holde fokus på forgrunnen, for å få en effekt av dybde i bildet. Til at disse bildene alle er tatt med mobiltelefoner synes vi alle telefonen klarte seg riktig bra.

Originalene

På neste side har vi lagt ut bildene fra de tre kameraene i full oppløsning. Her kan du selv se hvordan de tar seg ut når de er hentet direkte fra telefonen. Husk at du må klikke på bildene for å åpne dem i original størrelse.

Flere bilder tatt med Nokia 808 Pureview:

Se alle bildene i originalformat.

Her er bildene vi har brukt i sammenlikningen. Klikk på dem for originalversjoner. NB. Enkelte av bildefilene er svært store!

Mer om
annonse