Tek.no

Nyhet

Vi har kikket på Asus' 39 tommer store PC-skjerm

Men det får neppe du.

Vegar Jansen, Hardware.no
6 Juni 2013 13:01

Hardware/Taipei: Mens mobiler, nettbrett og bærbare datamaskiner har fått stadig høyere oppløsninger over de siste årene, har vanlige monitorer stått på stedet hvil. Prisene har rikignok gått litt ned, men det ringer jo også en bjelle når vi ser at en 13-tommers bærbar har den samme oppløsningen som vi vanligvis finner på 30-tommers skjermer.

Dog er nå ting i ferd med å endre seg. Folk er tydeligvis lei av å se synlige piksler, og høyoppløste miljøer og innhold begynner å bli tilgjengelig. Vi er klare for 4K.

Asus PQ321 i full sving.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

På årets Computex-messe har Asus stilt ut sin 31,5-tommers skjerm PQ321, som kan skryte av 3840 x 2160 piksler. Dette gjør den til en av de første 4K-skjermene på markedet. Den har også en pris som matcher 4K-betegnelsen – rundt 30 000 norske kroner må du regne med å punge ut for denne skjermen.

Får en storebror

Men Asus har ikke stilt ut den høyoppløste 31,5-tommeren alene. På samme sted står nemlig en skjerm med like mange piksler fordelt på 39 vakre tommer. Noe modellnavn har den dog ikke fått, ettersom det ikke er sikkert den skal settes i produksjon.

Asus PQ321 til venstre, 39-tommeren til høyre har nokså utradisjonell fot.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

– Vi tror den kanskje er litt for stor, sier en av Asus' utstillere når vi spør om 39-tommeren snart vil komme på markedet.

Det er ikke noe problem i å kjøpe det argumentet. På avstanden vi vanligvis sitter fra dataskjermen, vil man jo omtrent kunne pådra seg kink i nakken med en 39-tommer. Likevel er det slik at vi stadig venner oss til større skjermer – det er ikke mange årene siden TV-en såvidt var over 30 tommer stor.

Bilder gjør dessverre ikke denne skjermen rettferdighet.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Modellen Asus viser frem er altså ikke noe annet enn en prototype, og sånn sett er det mer enn prisen som er i det blå. Det kan godt være at dette forblir en 39-tommers drøm for de få.

– Men vi har fått mange gode tilbakemeldinger på den, avslutter Asus' representant. Så da regner vi med at denne drømmen fremdeles har potensiale til å bli en kostbar virkelighet.

Lurer du på hva 4K egentlig er?
Du har sikkert hørt navnet, vi forklarer deg »

Les også
Så dyr blir Asus' råtass-skjerm i Norge
Les også
Her er Asus´ nye råtass-skjerm med 4K-oppløsning
annonse

Les også