Til hovedinnhold

Så mye tjener de mest populære iPhone-appene

Kan bli mangemillionær på en uke.

Ifølge analyseselskapet Distimo drar de 200 mest populære appene i Apples App Store inn 18 millioner dollar per dag.

Til sammenligning drar de 200 mest populære Android-appene inn 12 millioner dollar per dag. Android-appene har i midlertid størst vekst i lønnsomhet sammenlignet med for et år siden.

Distimo-rapporten viser også at app-utviklerne er i ferd med å bevege seg bort fra modellen der man tar forhåndsbetalt for appen, og bruken så er gratis. I stedet ser de fleste utviklere nå ut til å satse på freemium-modeller, der en basisversjon tilbys gratis og man så betaler for oppgraderinger gjennom kjøp i appen.

Denne appen avslører matkjedenes lokketilbud

Android tar innpå

Rapporten viser at Google stadig tar innpå Apple i kampen om app-inntektene. I juni 2013 tok apple 70 prosent av de totale inntektene i app-markedet. I november var tallet 63 prosent.

Hvis man regner ut gjennomsnittet for de 200 mest populære Apple-appene, betyr det at utvikleren av en toppranket app kan regne med å tjene i snitt 90 000 dollar, ca 540 000 i uka. I løpet av én uke vil man da ha tjent nærmere fire millioner norske kroner. Da er det kanskje ikke så rart at stadig flere utvikler apper på fritiden fra gutterommet eller kjøkkenbenken.

Les mer: Så mye tjener du på en app

Kilde: (Distimo)

Les også
Fra mangedobling til ingenting
Les også
Vil ha flere Wordfeud-suksesser
Les også
Tjener 300 000 kroner dagen på Flappy Bird
Les også
Google Chrome-apper snart på iOS og Android
Les også
Bare én av ti tusen apper vil lønne seg
Les også
Så mye må en app dra inn for å havne på topp 10
Les også
Disse appene selger best
annonse