Tek.no

Nyhet

Ser du hva som er uvanlig med dette bildet?

«Layer-lapse»-video viser flere timelapser i samme bilde.

Julian Tryba/Vimeo
15 Okt 2014 05:30

Vi har sett mange forskjellige eksempler på fascinerende timelapse-videoer, men grunnleggende sett er videoene tross alt ganske like i måten de er laget på.

Nå melder nettstedet PetaPixel om en helt ny tilnærming til timelapse-teknikken, som kan være verdens første i sitt slag. Teknikken har fått navnet «layer-lapse» og er oppfunnet av en fotograf ved navn Julian Tryba.

Unikt konsept

Metoden går ut på å vise flere ulike tidspunkter på døgnet i ett og samme bilde, ved at motivet er fotografert på ulike klokkeslett og deretter satt sammen i det samme utsnittet i det som kan kalles en slags tids-mosaikk.

Denne idéen i seg selv er riktignok ikke ny. I februar kunne vi melde om fotografen Fong Qi Wei, som satte sammen animerte striper av bilder som også representerte ulike tidspunkter innenfor det samme bildet.

Det Julian Tryba har gjort er imidlertid å kombinere dette konseptet med timelapse-teknikken, noe fotografen hentet inspirasjon til fra nettopp Fong Qi Weis idé.

150 tusen bilder

Resultatet er altså en video hvor de ulike motivene på bildene, for eksempel bygninger, går igjennom hvert sitt eget timelapse-løp uavhengig av hverandre. Videoen, som viser sentrumsområde i den amerikanske byen Boston, kan nok best beskrives som hypnotisk og er mildt sagt fascinerende.

Ikke helt overraskende var prosjektet temmelig krevende. Fotografen skal ha brukt til sammen 100 timer på å ta de 150 000 bildene som trengtes. Etterpå tok det til sammen 350 timer å redigere videoen. Utstyret som ble brukt inkluderte et Canon 6D og et Canon 7D.

En detaljert gjennomgang av hvordan videoen ble laget kan du finne hos Kessler University, som sponset prosjektet. Videoen, som varer cirka 2 minutter og 40 sekunder, ser du under.

Her er en fascinerende, vanlig timelapse-video: Nordmann laget herlig timelapse-video av Norge i 4K »

Les også
Nordmann laget herlig timelapse-video av Norge i 4K
Les også
Nordmann brukte et halvt år på imponerende timelapse-video
Les også
«Hyperlapse»-video fanger hele turen over Stillehavet
annonse

Les også