Tek.no

Nyhet

Gigabyte-sjef skal ha røpet når GeForce GTX 880 kommer

Glapp ut under intervju på kinesisk spillkonferanse.

Nvidia / Gigabyte
Varg Aamo
5 Aug 2014 15:00

På den kinesiske ChinaJoy Game Developers Conference skal en direktør i Gigabyte ha røpet detaljer som Nvidia nok helst så at han holdt for seg selv. Mens han ble intervjuet av nettavisen Expreview kom han nemlig i skade for å bekrefte at GeForce GTX 880 skal lanseres i september – akkurat som flere av ryktene skulle ha det til.

Glippen kom da den ikke navngitte direktøren fortalte at Gigabyte jobber med en egen variant av det kommende flaggskipet; og navnet på dette vil visstnok bli Gigabyte GeForce GTX 880 G.1 Gamer. Kortet skal få en spesiell varmespreder som skal klare å ta unna 650 watt, og som skal kunne kjøre med viftene avslått store deler av tiden.

Det høres litt ut som det vil likne på et Asus-kort vi nylig testet:
Deres nye GTX 780 Strix er et av de mest nyskapende skjermkortene på lenge »

Originalkilden er borte

Det er Techpowerup som videreformidler denne nyheten, men originalkilden er nå tatt av nettet. Hvorvidt det kommer av at de tok feil, og derfor trakk artikkelen, eller om de har blitt bedt om å fjerne den av andre årsaker, er umulig å vite.

Det virker likevel ikke så rent urealistisk at uttalelsen stemmer – for hvis Nvidia har benyttet Maxwell-arkitekturen, med sine lave temperaturer og strømforbruk, kan vi godt se for oss knallgod ytelse som er praktisk mulig å kjøle ned uten så altfor mye viftesus.

Vil du ha beskjed når Nvidias neste flaggskip kommer i salg?
Sett opp et gratis prisvarsel i vår Prisguide »

Noe kommer i september

Uansett er det klart at vi blir nødt til å vente til september før vi får vite noe som helst mer. Da har nemlig Nvidia trommet sammen en rekke mediefolk fra hele verden, så vi tipper at noe kommer til å bli lansert – og er det ikke GeForce GTX 880, så vil vi da vite at dette først kommer enda senere.

Nvidia ønsket ikke å kommentere denne saken, og sa til Hardware.no at de ikke kan kommentere rykter eller mulige, fremtidige teknologier eller produkter. Det er likevel mange andre som gjerne sprer rykter, og vi har samlet de mest troverdige:

Dette er trolig spesifikasjonene på det kommende GeForce GTX 880 »

Les også
– Nvidia slipper ny toppmodell neste måned
Les også
Slik tror vi Nvidias neste toppskjermkort blir
Les også
Hevder Nvidia straks er klar med ny generasjon
Les også
De første ryktene om Nvidias neste toppskjermkort
annonse

Les også