Tek.no

Nyhet

«FML! Privatflyet mitt fikk en ripe i lakken»

Netropolitan er «Facebook for rikinger».

Netropolitan
18 Sept 2014 13:25

Når du har en årsinntekt på et noen titalls millioner er det kanskje ikke så mye å klage om på Facebook. Riper i lakken på jetflyet, kanskje? Eller hva med en forsinket limousintur på vei til hotellet du eier? Det er i hvert fall slik vi forestiller oss at samtalene skal gå på det nye sosiale nettverket Netropolitan.

Ifølge Engadget skal tjenesten være beregnet på rikinger som ikke føler at de hører hjemme blant vanlige folk på Facebook. For å bli medlem må du punge ut nesten 60 000 kroner, og vil du fortsatt være medlem om et år må du spytte inn nye 20 000 kroner. «Lommerusk,» bør nok ha vært din første tanke om Netropolitan skal være aktuelt for deg.

For den innbilske eliten?

Gründeren av Netropolitan heter James Touchi-Peters (48), som tidligere har vært dirigent i Minnesota Filharmoniorkester. Han sier til CNN at grunnen til at han startet denne private klubben på nettet var at han ikke fant likesinnede og folk han kunne relatere seg til på andre sosiale medier.

– Jeg så behovet for et miljø der du kunne snakke om de finere tingene i livet uten å få negative reaksjoner tilbake. Et miljø der folk kan dele ting de liker og erfaringer, sier Touchi-Peters til CNN.

Han sier videre at han ikke synes tjenesten er elitistisk, ettersom det allerede finnes mange «country clubs» i den virkelige verden fra før. Der må også medlemmene betale store summer for å slippe inn bak lukkede dører. Forskjellen er altså at Netropolitan er nettbasert og global.

Trenger ikke venner

Vi nevnte Facebook, men Netropolitan minner kanskje mer om en slags lukket utgave av Google+ og Twitter. Du får nemlig muligheten til å kontakte alle andre medlemmer, men kan også forme mindre grupper om ønskelig. Som på Twitter, kan du bruke @brukernavn for å omtale andre medlemmer i feeden din.

Ellers er tjenesten fri for reklame. Alt innhold blir kryptert, og blir ikke indeksert av søkemotorer. Netropolitan skal være tilgjengelig på alle plattformer (PC, mobil, nettbrett).

For øvrig står det på nettsiden til Netropolitan at dette IKKEer en concierge-tjeneste, og at de derfor ikke kan booke privatfly for deg eller finne billetter til et utsolgt Broadway-stykke. Filler'n ...

Fra før finnes tjenester som ASmallWorld og Affluence.org, som også er beregnet på folk med massevis av penger.

I tillegg har du appene til iVIP:
Selger iPhone-apper til 7000 kroner per stykk »

(Kilder: CNN, Engadget, Netropolitan)

annonse