Nyhet

Nye Tesla-modeller får dobbel motor og autopilot

Dukker opp på norske veier neste måned.

I forrige uke avslørte Tesla Motors-sjef Elon Musk at selskapet ville lansere «The D og noe annet» denne uken. Nå er lanseringen i gang i USA, og Tesla har lagt ut noe informasjon på sin Twitter-konto allerede.

Den store nyheten er at Model S heretter vi komme i «dual motor»-modeller, altså med to motorer. Versjonene får navnene 60D, 85D og P85D, hvor sistnevnte skal være den kraftigste. I test skal denne ha gå fra 0-60 mph (0-96,5 km/t) på 3,2 sekunder, ifølge The Verge (her ser du flere bilder og en videosnutt).

Både 60D og P85D skal har firehjulstrekk:

Autopilot-funksjon

I tillegg introduserer Tesla en autopilot-funksjon, som blant annet går ut på at sensorer måler avstanden til biler foran og bak. Det innebærer at du kan skifte fil kun ved å blinke, og at bilen sjekker om det er trygt først. Så vidt vi kan forstå er bilen utstyrt med minst tre kameraer, som klarer å lese skilt med fartsgrenser og justere farten deretter.

The Verge påpeker at den nye funksjonen er langt ifra en fullverdig autopilot for bilen. Den er altså ikke helt selvkjørende riktig ennå, men det nærmer seg.

På norske veier neste måned

Ifølge en annen sak på The Verge skal de nye modellene allerede være i produksjon. Kameraer og sensorer skal ha blitt inkludert i nye Tesla Model S-er spesifikt for å møte sikkerhetskravene i Europa.

Nå skriver Ars Technica at alle bilene som ble produsert i California de siste to ukene har autopilot-funksjonen inkludert. Det betyr at Tesla-ene som kommer til Norge i november er utstyrt med den nye autopilot-pakken.

Følg @teknofil_no på Twitter!

Amerikansk selskap ga den elektriske bilen en hvassere profil
Laget egen sportsversjon av Tesla Model S »

Kilder: Twitter, The Verge

annonse